Menu
'We staan voor Engelse weken'

'We staan voor Engelse weken'

Na het eclatante succes van Ajax in Madrid in de Champions League staat zondag gewoon weer het Eredivisieduel met Fortuna Sittard op het programma. Eigenlijk een even belangrijke wedstrijd aangezien de landstitel op het spel staat en Ajax zich geen puntenverlies kan permitteren.

“We moeten nu de gedachten aan de Champions League even begraven”, stelde trainer Erik ten Hag dan ook vrijdagmiddag tijdens het persmoment richting Fortuna Sittard: “We moeten de focus nu weer op zondag leggen. Ik heb ook genoten, zeker weten. Het mooiste moment na afloop vond ik dat Andre naar mij toekwam. Hij stond ineens voor mij. Nu is de eerst volgende wedstrijd belangrijk: Eerlijk gezegd zat ik in het vliegtuig op de terugweg uit Madrid alweer beelden van Fortuna te bekijken.”

'Spelers moeten hiervan genieten'
De trainer gaf daarmee het voorbeeld aan zijn spelers die iets langer mochten nagenieten van de fantastische prestatie. "Ze moesten er ook van genieten, dat hebben ze gedaan. Dat heb ik gezien. Als je op zo'n podium zo goed kan spelen, kan dat alleen maar motiverend werken."

'Het mooiste moment vond ik dat Andre naar mij toekwam'
'Het mooiste moment vond ik dat Andre naar mij toekwam'

Pittig programma
Maar ook zij moesten deze vrijdag weer omschakelen naar de Eredivisie . Ten Hag: “We staan nu weer voor die uitdaging en ik heb er alle vertrouwen in dat dat lukt. We zijn in de positie prijzen te gaan winnen. Er komen Engelse weken aan: We spelen veel wedstrijden in een kort tijdsbestek. Het is een pittig programma de komende tijd, maar dat willen we. De spelers ook. Zij spelen liever wedstrijden dan dat ze trainen. We zijn waar we willen zijn en nu gaan we op de titels spelen. Nu is het zaak op het koord te blijven.”

Principe blijft overeind
Of Ajax in de wedstrijd van aanstaande zondag met dezelfde 11 aan de aftrap staat, liet de trainer zoals gebruikelijk in het midden: “Ik heb al vaker gezegd dat we meer dan 11 basisspelers hebben. Het principe dat we naar de tegenstanders kijken om te bepalen welke spelers we daartegen nodig hebben, blijft overeind.”

Bekijk ook: History in goals #ajafor

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst en Pro Shots