Menu
'We staan voor prachtige reeks wedstrijden'

'We staan voor prachtige reeks wedstrijden'

Marlous Pieete is aanvalster bij de Ajax Vrouwen. Eens per maand deelt zij haar ervaringen en die van haar team op de site. Dit keer kijkt ze vooruit naar de play-offs.

We hebben de bekerfinale gehaald! Het spelen van finales is altijd geweldig. Jammer genoeg heb ik vrijdagavond de halve finale aan mij voorbij moeten laten gaan. Ik voelde me al niet zo lekker toen we naar Zwolle reisden en twijfelde zelf al of ik zou kunnen spelen. In het stadion werd mijn temperatuur gecheckt. Ik bleek koorts te hebben en dan mág je ook niet spelen, dus die keuze was simpel.

Ontzettend jammer dat ik ziek was, want ik zat lekker in mijn vel. De laatste wedstrijden, voor de interlandbreak, gingen goed. Goed ingepakt vanaf de tribune zag ik het team een redelijk goede wedstrijd spelen tegen de meiden van PEC, die in de vorige ronde Twente hadden uitgeschakeld. Dat was al knap en we waren dus gewaarschuwd voor hun kracht. Maar we deden het heel goed.

Vorm vasthouden
Ik hoop dat we die vorm kunnen vasthouden. Vrijdag beginnen de play-offs met een uitwedstrijd in Den Haag tegen ADO. We hebben ze in de beker natuurlijk ook getroffen en toen met duidelijke cijfers verslagen. Toch voelt het een beetje of we helemaal opnieuw moeten beginnen. Natuurlijk hebben we wel een voorsprong van vijf punten, maar ik vind dat we daar niet naar moeten kijken. Je moet elke wedstrijd het uiterste geven. Zes wedstrijden lang.

Het geeft je echt een boost als er zoveel mensen speciaal voor jouw team naar Amsterdam komen

Boost
Zelf kijk ik vooral uit naar de drie thuisduels. Dat is misschien wel logisch. We hebben een geweldig publiek en zonder de fans tekort te doen die altijd met ons meereizen, is het spelen op de eigen Toekomst heel sfeervol. Het geeft je echt een boost als er zoveel mensen speciaal voor jouw team naar Amsterdam komen. Daarom zou ik ook iedereen willen oproepen om naar onze thuisduels te komen kijken. Volgende week vrijdag ontvangen we PSV, die we in de bekerfinale op 2 juni ook weer treffen.

Ik heb er erg veel zin in. Het is aan de ene kant wel jammer dat we net dit seizoen, nu we zo duidelijk in de gewone competitie de beste zijn gebleken, het nog een keer een reeks wedstrijden moeten laten zien. Maar het doel is goed: Het vrouwenvoetbal op een hoger plan krijgen en het aantrekkelijker maken voor iedereen. Dan is dit wellicht wel een mooi middel.

Zeker naar het EK toe dat in eigen land wordt gehouden. De Nederlandse internationals blijven zo langer doorspelen en op een hoger niveau dan in de reguliere competitie. Heel veel internationals spelen echter in het buitenland, maar of zij ook zo lang doorspelen, weet ik eerlijk gezegd niet. Zij hebben wel door het seizoen heen veel meer uitdaging met elke week een wedstrijd die het uiterste van je vraagt.

Het beste in onszelf
Daarmee bedoel ik niet dat de Eredivisie te min is. Zeker niet. Ook wij hebben elke wedstrijd weer het beste in onszelf boven moeten halen. Daar gaan we dus nog even mee door. We gaan ook de play-offs wedstrijd per wedstrijd benaderen. Als je er vanuit gaat dat je in twee van de zes wedstrijden punten mag verspelen, ga je je daar wellicht naar gedragen en loopt het spaak. Wij willen ook nu elk duel winnen, aan het einde van het seizoen met de schaal staan. En dan volgt volgend jaar de beloning; het spelen in de UEFA Champions League!