Menu
'We wilden laten zien dat Ajax beter is dan PSV'

'We wilden laten zien dat Ajax beter is dan PSV'

Jong Ajax won vrijdagavond voor de vierde keer op rij. En ondanks het mislopen van de periodetitel waren de Ajacieden toch goedgeluimd, want met aardig wat verse krachten uit Ajax O19 werd er verdiend gewonnen van concurrent Jong PSV. Ook uitblinker Frenkie de Jong was blij: ,,Deze wedstrijd tegen Jong PSV leefde erg in de groep."

Over de wedstrijd was de middenvelder tevreden: ,,Ik denk dat we over de hele wedstrijd genomen wel de betere ploeg waren. We speelden de hele tijd op hun helft, al schortte het eraan dat we weinig echte 100 procent kansen kregen. In de tweede helft waren we echt de betere partij; we maken de 1-0 en op het eind probeerden ze wat te forceren met lange ballen. Ik had eerder het gevoel dat wij de 2-0 zouden maken dan dat de 1-1 zou vallen."

Twee goed presterende Jong-teams tegenover elkaar, je zou zeggen dat er dan wat extra's op het spel staat: ,,De wedstrijd tegen Jong PSV leefde absoluut. We staan allebei hoog in de competitie en je leest er veel over in de media. En je wil toch iedereen laten zien dat wij als Ajax beter zijn dan PSV. Ik denk dat we de hele wedstrijd gedomineerd hebben en daarom ook verdiend hebben gewonnen."

Afgelopen! #JongAjax wint de topper tegen Jong PSV met 1-0! #jajjps

— AFC Ajax (@AFCAjax) 9 december 2016

'Niet over periodetitel gesproken'
Vooraf was er ook nog kans op de periodetitel, al was er dan wel wat medewerking nodig bij andere wedstrijden. ,,Dat we de periodetitel niet wonnen maakt niet zoveel uit. Er is vooraf ook niet echt over gesproken. We wisten het natuurlijk wel, en het zou uiteraard iets extra's zijn geweest, maar we kunnen toch niet promoveren. We moeten gewoon onze wedstrijden blijven winnen en ons blijven ontwikkelen."

'Jong Jong Ajax'
Jong Ajax kan de laatste tijd beter 'Jong Jong Ajax' genoemd worden, want De Jong's oude maatjes op het middenveld spelen steeds vaker in het eerste. Zo ook afgelopen donderdagavond in het UEFA Europa League-duel met Standard Luik. ,,Ik gun het ze van harte en ik geniet ook van ze. Ze hebben het goed gedaan. Maar natuurlijk wil ik daar ook staan. Daarom moet ik zo goed spelen dat de trainer niet meer om me heen kan."

De goede wedstrijd tegen Jong PSV werpt de vraag op of De Jong komende donderdag zijn kans gaat krijgen in de KNVB Bekerwedstrijd tegen SC Cambuur. ,,Ik krijg pas een dag voor de wedstrijd te horen of ik bij de selectie zit, dus dat is nog afwachten."

Tekst: Ajax.nl/Thijs Nabben
Foto: Pro Shots