Menu
'We willen tegen Ajax wat laten zien'

'We willen tegen Ajax wat laten zien'

Slavia Praag is er woensdagavond alles aan gelegen om Ajax flink op de huid te zitten. De Tsjechen zijn erop gebrand om hun eerste doelpunt dit UEFA Cupseizoen te scoren. ,,Wij verlaten de ArenA niet zonder doelpunt", vertelde Slavia-coach Karel Jarolim.

Slavia Praag werkte een korte training af in de Amsterdam ArenA. Slavia Praag werkte een korte training af in de Amsterdam ArenA.

De spelers en begeleiding van Slavia Praag verkenden dinsdagavond de Amsterdam ArenA middels een lichte en korte training. Het stadion waar zij vorig seizoen de stap zetten richting de poulefase van de Champions League. ,,Hier liggen goede herinneringen", stelde Jarolim terugblikkend op de 0-1-zege in de voorronde van het kampioenenbal op 15 augustus 2007. ,,Dat leeft ook nog altijd bij de spelers. We hebben in dit stadion de basis gelegd voor een prachtig seizoen."
Sindsdien is er ondanks het succes weinig veranderd bij Slavia Praag. ,,Er zijn wel wat spelers weggegaan", aldus de coach. ,,Daar hebben we weer goede vervangers voor weten te vinden. Het framework staat: we staan niet voor niets bovenaan in de Tsjechische competitie." Ook voor deze editie van Ajax - Slavia Praag heeft de coach hoop op een goed resultaat. ,,Het is onze laatste wedstrijd voor de winterstop. Voor ons een mooie kans om ons nog te laten zien op dit Europese niveau."
Karel Jarolim en diens persvoorlichter tijdens de persconferentie in de Amsterdam ArenA. Karel Jarolim en diens persvoorlichter tijdens de persconferentie in de Amsterdam ArenA.

Echt lekker gaat het niet met Slavia Praag in de poulefase van de UEFA Cup. Niet alleen is de ploeg al zeker van uitschakeling, er is zelfs nog geen doelpunt gemaakt. En daarmee zijn de Tsjechen de enige in alle acht UEFA Cuppoules. ,,Dat gaat ons niet gebeuren", aldus Jarolim. ,,We zijn ons er van bewust dat wij de enige ploeg zijn zonder doelpunt, maar dat is morgen anders." In die woorden kon middenvelder Marek Suchy zich vinden. ,,We gaan er alles aan doen om tegen Ajax te scoren."
Suchy is erop gebrand om zich in de Amsterdam ArenA te laten zien. Het feit dat Ajax-coach Marco van Basten geen van zijn spelers extra rust wenst te geven, geeft de middenvelder meer motivatie. ,,Spelen tegen een grote club als Ajax is al geweldig, maar als je ook tegen de beste elf spelers speelt, dan wil je je al helemaal laten zien. Vorig jaar hebben we hier gewonnen dus waarom zou dat deze keer niet kunnen?"
Juich Ajax woensdag in de Amsterdam ArenA voorbij Slavia Praag. Hier lees je alles over de voorverkoop voor dit UEFA Cupduel >>>