Menu

'We worden kampioen!!'

Verwachtingsvol keken meer dan duizend koppies richting trappenhuis in de Arena. Daar moesten hun helden vandaan komen en daar verscheen Tomás Galásek een paar minuten over half elf als eerste van de 25 Ajacieden. Klaar voor de eerste training van het seizoen 2003-2004.

Speciale aandacht ging er natuurlijk uit naar de teruggekeerde Van der Gun en Obodai en naar de aankopen Sander Boschker en Wesley Sonck. Met Sonck is het aantal Belgen in Amsterdamse dienst op twee gekomen. En zo zijn er meer tweetallen: twee Ghanezen, twee Roemenen, twee Finnen en twee Brazilianen. Maar ook de Zuid-Afrikaan, de de Noor, de Tunesiër, de Tsjech, de Zweed en de Nederlanders. Ze waren er bijna allemaal. Bijna omdat de Amerikaan John O'Brien ontbrak. De linksback kampt opnieuw met een pijnlijke achillespees aan zijn rechtervoet.

Maar het was vooral goed om Johnny Heitinga weer op het trainingsveld te zien. De jonge verdediger revalideerde maandenlang in Zeist en mag nu weer met de groep aan de slag.

Die groep bouwde het rustig op onder leiding van de nieuwe conditietrainer Rene Wormhoudt. De zonnegroet was uit het programma gehaald, maar de oefeningetjes met de bal waren als vanouds: aangooien en afwisselend vijf keer links en vijf rechts terugschieten.

Na veertig minuten gaf Koeman met zijn assistenten Krol en Bruins Slot het startsein voor de eerste rondo van het jaar. Daar ging het er af en toe heftig gebarend aan toe. Vooral Zlatan liet zich horen, maar de spelers zullen de reacties van Witschge, die bij dit soort oefeningen luid en duidelijk er bovenuit brulde, misschien wel gemist hebben.

De keepers deden gewoon met de groep mee. Dus kon keeperstrainer Wil Coort zijn nieuwe samenstelling pupillen rustig observeren. Geen Joey Didulica meer, geen Henk Timmer, maar wel Bogdan Lobont, Maarten Stekelenburg en Sander Boschker. De laatste keek zijn ogen uit. ,,Wat een entourage. Dit is wel wat anders dan de vijf man die er bij FC Twente op zo'n training afkomen."

Toen de Tukker van het trainingsveld het bruggetje op kwam lopen als één van de laatste Ajacieden werd hij luid toegezongen: ,,Sander Boschker, Sander Boschker. We worden kampioen!!" Boschker straalde. Zelfs nog toen hij tientallen minuten later pas het stukje naar het trappenhuis had afgelegd.

Voor hem viel het nog mee. Wesley Sonck stapte na alle mediaverplichtingen als laatste van het trainingsveld af. Dus konden die vele honderden hongerige wachtenden zich op de kleine nieuweling storten.