Menu

,,We zijn er klaar voor"

Ajax heeft de voorbereiding afgesloten met een 0-10 winst op Rijnsburgse Boys. Bij de laatste test voor Celtic begon Grim als eerste doelman. Aanvoerder Galasek, De Cler en Pique waren afwezig vanwege blessures. Van der Gun is nog niet helemaal fit, Arveladze was buiten de selectie gelaten. Trabelsi, inmiddels teruggekeerd uit Tunesië, begon op de bank. Cruz startte als rechtsback, Richard Knopper achter de spits en O’Brien verving Galasek.

Grim droeg de aanvoerdersband. Adriaanse had hem zelf aangewezen. ,,De spelers hebben nog geen tijd gehad om een aanvoerder te kiezen. Dus heb ik voor deze wedstrijd Grim aangewezen, maar ik verwacht dat de spelersgroep hetzelfde zal doen”, aldus de trainer.

In de eerste helft was vooral Mido erg op dreef. Na zeven minuten scoorde hij zijn eerste doelpunt. Dankzij Zlatan kon hij de bal in een leeg doel schuiven. Het tweede doelpunt van de Egyptenaar was wonderschoon. Op een voorzet van Knopper, kopte Mido de bal al vallend snoeihard achter de keeper.

John O’Brien moest al na 18 minuten spelen het veld verlaten. Iets eerder had hij een harde botsing gehad met een tegenstander. Blijkbaar verhinderde de pijn hem dusdanig van spelen, dat hij het veld afliep. Aangezien Bergdolmo zich nog even warm moest lopen, speelde Ajax enkele minuten met 10 man. Door het wegvallen van O’Brien, schoof Cruz door naar rechtsmidden en nam Bergdolmo de plaats van de Colombiaan over in de defensie.

Een penalty van Chivu en doelpunten van Van der Meyde en weer Mido brachten de ruststand op 0-5.

Na rust kwamen Machlas (voor Knopper), Ikedia (voor Van der Meyde), Maxwell (voor Zlatan) en Trabelsi (voor Bergdolmo) in het veld. Mido nam de spits over van Zlatan, Maxwell mocht het weer op linksbuiten proberen.

Al snel was het weer Mido die doel trof. In de 63e minuut schoot hij uit de draai de 0-6 binnen. Ikedia wist het publiek weer te vermaken met zijn inmiddels befaamde dribbels. Uit een van die acties zorgde hij dat Van der Vaart kon scoren. Mido zette zijn totaal op zes doelpunten. Vlak voor tijd pikte ook Machlas zijn doelpunt mee.

Trainer Adriaanse is blij met de grote uitslag. ,,Ik heb bewust gekozen voor een amateurclub als laatste test. Je kunt de voorbereiding beter afsluiten met een ruime overwinning, dan met een verlies tegen een grote club.” Volgens Mido geeft de 10-0 overwinning de spelers zelfvertrouwen voor de wedstrijd tegen Celtic: ,,We zijn er klaar voor.”

Doelpunten 0-1 Mido ‘7 0-2 Mido ’13 0-3 Chivu ‘26 0-4 Van der Meyde 31 0-5 Mido ‘44 0-6 Mido ’63 0-7 Van der Vaart ‘66 0-8 Mido ‘76 0-9 Mido ‘ 87 0-10 Machlas ’88

Opstellingen: Ajax: Grim, Cruz, Pasanen, Yakubu, Chivu, O’Brien, Knopper, Van der Vaart, Van der Meyde, Zlatan, Mido. Rijnsburgse Boys: Hegie, Koldenhof, De Roode, Kappenburg, Van Lochem, Jansen, De Graaf, Roest, Slingerland, Redel, Ketting. Cadel, Pejcinovic, Engelkamp, Fluitman, Hoek, Heemskerk.