Menu
'We zijn gewaarschuwd voor FC Utrecht'

'We zijn gewaarschuwd voor FC Utrecht'

Ruim zestien uur na de verloren Champions Leaguewedstrijd tegen Real Madrid ging de knop bij Ajax alweer om naar FC Utrecht. Zondag komt de club uit de Domstad op bezoek in de Amsterdam ArenA. Frank de Boer blikte donderdagmiddag vooruit. ,,We moeten de goede lijn vanaf Dortmund doortrekken.”

De donderdag stond voor een groot deel in het teken van napraten en terugkijken. Tijdens de nabespreking kwamen de beelden van Ajax - Real Madrid nog een keer voorbij. ,,Daarbij heb ik iedereen aan het woord gelaten. Eigenlijk kwam het erop neer dat we te slecht aan de wedstrijd begonnen zijn”, zei De Boer ‘the day after’.

,,Aan het begin van de wedstrijd waren we een aantal momenten slordig in balbezit en veel te twijfelachtig. Daardoor sloop de angst erin. Mede om die reden leek het een helft lang heel gezapig. Voor mij was dat een enorme teleurstelling, want vooraf had ik er veel van verwacht. Uiteindelijk hebben we pas na de 2-0 laten zien wat we kunnen. Toen zag je een sprankje van het voetbal dat we voor ogen hebben. Het leverde toen ook kleine mogelijkheden op. Dat was het bewijs dat we moeten volharden in onze eigen kracht.”

Debutant Danny Hoesen is er zondag tegen FC Utrecht waarschijnlijk weer bij. Debutant Danny Hoesen is er zondag tegen FC Utrecht waarschijnlijk weer bij.

Met die ‘eigen kracht’ doelde De Boer op het voetbal zoals Ajax de afgelopen weken tegen Borussia Dortmund, FC Utrecht en FC Twente liet zien. ,,Dat kan niet zomaar even weg zijn binnen drie kwartier. Daarom ben ik vol goede moed voor de komende wedstrijd tegen FC Utrecht. Die lijn moeten we doortrekken. De wedstrijd tegen Real Madrid is in ieder geval een goede les geweest hoe het niet moet.”

Een meevaller voor Ajax is de afwezigheid van Edouard Duplan. De Franse aanvaller van FC Utrecht kamp met knieklachten en zal er zondag in de ArenA niet bij zijn. ,,Duplan heeft ons vorig jaar veel pijn gedaan”, doelde De Boer op de 0-2 nederlaag tegen Utrecht van vorig seizoen. Duplan maakte destijds beide doelpunten. ,,We zijn dus gewaarschuwd voor Utrecht. De afgelopen twee seizoenen hebben ze hier van ons gewonnen, dat mag zondag niet opnieuw gebeuren.”

De Boer heeft een fitte selectie tot zijn beschikking. De wedstrijd tegen Real Madrid leverde alleen wat lichte klachten op bij Christian Eriksen (blauwe teen) en Siem de Jong (lichte liesklachten). Verder kan De Boer zondag een beroep doen op dezelfde namen. De kans is groot dat Danny Hoesen opnieuw tot de selectie behoort, zo liet De Boer weten.

De wedstrijd tegen FC Utrecht begint om 12:30 uur. Een tijdstip dat Ajax doorgaans niet goed ligt getuige de vele punten die Ajax op dat tijdstip heeft laten liggen. Van een 12:30 uur-syndroom wil De Boer echter niets weten. ,,Dat is echt lariekoek. Utrecht heeft toch ook last van het vroege aanvangstijdstip? Natuurlijk zou ik liever om 14:30 uur of 16:30 uur spelen, maar het is gewoon zo. Daar hebben we ons bij neer te leggen.”

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Kaartverkoop Ajax - FC Utrecht