Menu
'We zijn zeker niet kansloos'

'We zijn zeker niet kansloos'

Ajax-trainer Martin Jol blikte tijdens het persmoment maandagmiddag vooruit op de belangrijke Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid. Ook doelman Maarten Stekelenburg nam plaats achter de perstafel.

De Ajax-persconferentie daags voor de wedstrijd tegen ‘de Koninklijke’ trok veel media uit Nederland, Spanje en zelfs Engeland. De belangstelling voor het persmoment liet duidelijk zien wat voor grote en belangrijke wedstrijd er op het programma staat.

Ajax moet in de laatste thuiswedstrijd van de Champions League-groepsfase punten pakken. Juist omdat het puntenverschil in groep G heel klein is. Ajax staat met vier punten uit vier wedstrijden op de derde plek. Real Madrid gaat fier aan kop met tien punten en AC Milan volgt met vijf punten. Het Franse Auxerre staat vierde met drie punten.

Maarten Stekelenburg kent in ieder geval geen angst. ,,We moeten genieten en voetballen’’, sprak de eerste doelman van Ajax en het Nederlands elftal. ,,We zijn zeker niet kansloos. In Madrid hebben we niet gevoetbald. Het is duidelijk dat we het hier wel moeten doen’’, keek Stekelenburg terug op de 2-0 verloren wedstrijd in het Estadio Bernabeu.

,,We zijn zeker niet kansloos.'' ,,We zijn zeker niet kansloos.''

Real Madrid moet het dinsdagavond tegen de Amsterdammers zonder Sami Khedira en goaltjesdief Higuaín doen. Beide spelers zijn geblesseerd. Jol denkt niet dat de afwezigheid van de twee Madrilenen veel uitmaakt . ,,Het maakt niet uit welke spelers op die posities spelen, ze hebben namelijk geweldige spelers.’’ Ook Stekelenburg beaamde de woorden van zijn trainer. Welke Madrileense spelers hem aanspreken? ,,Mesut Özil is een fantastische voetballer en Cristiano Ronaldo is de beste van de wereld.’’

Jol had tot slot lovende woorden voor zijn Portugese collega José Mourinho. ,,Mourinho is een grote coach en een echte vakman’’, zei hij. ,,Ik heb vijf à zes keer tegen hem gespeeld. Hij haalt het maximale uit zijn ploeg en hij heeft bewezen dat hij de beste is in zijn vakgebied.’’

De wedstrijd Ajax - Real Madrid begint dinsdagavond om 20:45 uur in de Amsterdam ArenA.


Tekst: Ajax.nl
Foto's: Louis van de Vuurst/Ajax.nl

,,Mourinho is een grote coach en een echte vakman.’’ ,,Mourinho is een grote coach en een echte vakman.’’