Menu
'We zullen alleen maar beter worden'

'We zullen alleen maar beter worden'

Iedere week schrijft een speler of speelster van Ajax een blog voor Ajax.nl. Davy Klaassen, Vaclav Cerny, Merel van Dongen en Joël Veltman wisselen elkaar telkens af. Ditmaal is het de beurt aan Davy Klaassen.

Laten we met het goede nieuws beginnen. Ook de komende jaren blijf ik Ajacied. Vorige week maandag heb ik mijn contract tot 2019 verlengd. Een mooie waardering en een logische keuze bovendien. Ajax is mijn club en ik wil hier nog mooie dingen bereiken.

Geen haast
Voor mij was al in een vroeg stadium duidelijk dat ik zou gaan verlengen. Voor de zomer kreeg ik te horen dat de club mijn contract wilde openbreken. Ze gaven meteen aan dat het geen haast had. Voor mezelf gold dat ook. Een aantal weken geleden zijn we weer in gesprek gegaan. Op een gegeven moment komt het dan in een stroomversnelling.

Het is mijn vierde contract. Het eerste kreeg ik toen ik net zestien was, als één van de eerste jongens van mijn team. Toen was het wel iets specialer. Maar het blijft altijd mooi om een nieuw contract te mogen tekenen.

Van de jongens heb ik leuke reacties gekregen. Ze maakten grapjes dat ik hier al zo lang zit. Dat vind ik niet erg. Het was voor niemand echt een verrassing. Het nieuws dat ik zou gaan verlengen had ook al in de krant gestaan.

Talentvol
Ik hoop dat deze groep de komende jaren intact blijft. Het is niet zo dat ik jongens één voor één ga aanspreken dat ze moeten verlengen, maar het zou mooi zijn als ze dat doen. Ik wil bij Ajax mooie dingen bereiken. We hebben een jonge, talentvolle groep. Als we bij elkaar blijven, zullen we alleen maar beter worden.

Op de Klassieker kijk ik met gemengde gevoelens terug. Ik was blij dat ik nu wel kon spelen. Al met al is 1-1 een terechte uitslag, al had ik het gevoel dat we in de tweede helft op voorsprong hadden kunnen komen. We hadden bepaalde situaties beter moeten uitspelen. Helaas konden we mijn goal geen vervolg meer geven. Het was heerlijk om te scoren in de Kuip, ook al was het een lucky goal. Ik wilde ‘m in de korte hoek schieten, maar de bal werd van richting veranderd en verdween in de verre hoek.

Crescendo
In de competitie loopt het prima, dat gaat crescendo. Helaas draait het minder in Europa. De wedstrijd tegen Fenerbahçe was een teleurstelling. We hebben het nu niet meer in eigen hand en dat is zonde. We moeten zelf twee keer winnen en hopen op een misstap van Fenerbahçe. Uiteindelijk is de competitie het belangrijkste, maar we willen op alle andere vlakken zo lang mogelijk blijven meedoen.

De komende week ligt het vizier op het Nederlands elftal. Het zal wennen zijn om nergens om te spelen. Aan de andere kant hebben we nu echt de tijd om ons voor te bereiden op de WK-kwalificatie. Er is ruimte om te experimenten. Het belangrijkste is echter dat er een bepaalde spirit in de groep komt. Dat heeft Oranje nodig.

Tekst en beeld: Ajax.nl