Menu
Wederom finale Ajax - Anderlecht

Wederom finale Ajax - Anderlecht

Ajax B1 neemt het maandag in de finale van de ABN AMRO Future Cup op tegen Anderlecht. De B-junioren uit België haalden de eindstrijd dankzij een gewonnen strafschoppenserie nadat de wedstrijd tegen FC Porto in 1-1 was geëindigd. Eerder op de dag verzekerde gastheer Ajax zich al van de eindstrijd dankzij een 1-0 zege op Juventus.

Het is voor de derde keer in zes edities dat de B-junioren van Ajax en Anderlecht elkaar in de finale van de Future Cup treffen. De voorgaande twee finales tussen beide clubs waren beide keren een prooi voor Anderlecht. De B1 van Ajax, tot dusver iedere editie finalist, heeft drie eindzeges op zijn naam staan.

Tweevoudig winnaar Anderlecht bereikte de laatste vier als nummer 1 van poule B. De talenten uit Brussel maakten in de eerste drie wedstrijden heel veel indruk. Het doelsaldo 7-0 zei daarbij veel over de kracht van de Belgen tijdens de groepsfase. FC Porto bereikte de halve finale als nummer 2 van poule A, achter groepswinnaar Ajax.

De halve finale tegen Porto begon desastreus voor Anderlecht. Al in de vierde minuut kopte
verdediger Wout Faes de bal achter zijn eigen doelman. Daarmee was de eerste tegentreffer tijdens de Future Cup een feit. Zeven minuten later maakte Faes zijn fout echter weer goed. In de rebound knalde hij de gelijkmaker binnen: 1-1.

In het vervolg van de wedstrijd werd niet meer gescoord. Strafschoppen moesten daardoor uiteindelijk de beslissing brengen. Nadat Anderlecht de eerste twee strafschoppen miste, herpakte de club uit Brussel zich. De strafschoppenserie eindigde in 3-1.

De finale Ajax - Anderlecht begint om 15:00 uur. Juventus en FC Porto strijden om 13:30 uur om de derde plaats. Beide wedstrijden zijn live te zien op Fox Sports en Ajax Exclusive TV. Je kan uiteraard ook naar de Toekomst komen. Tickets kosten 2,50 euro per stuk.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Wout Faes (speler met krullen) maakte beide goals tijdens de halve finale. Wout Faes (speler met krullen) maakte beide goals tijdens de halve finale.
Anderlecht plaatste zich voor de derde keer voor de finale van de ABN AMRO Future Cup. Anderlecht plaatste zich voor de derde keer voor de finale van de ABN AMRO Future Cup.
FC Porto had lang uitzicht op de finale, maar moest uiteindelijk buigen voor Anderlecht. FC Porto had lang uitzicht op de finale, maar moest uiteindelijk buigen voor Anderlecht.
De strafschoppenreeks begon slecht voor Anderlecht met twee missers. De strafschoppenreeks begon slecht voor Anderlecht met twee missers.
Vreugde bij Anderlecht na het bereiken van de finale. Vreugde bij Anderlecht na het bereiken van de finale.