Menu
Wederom gelijkspel Zaterdag 2

Wederom gelijkspel Zaterdag 2

Ajax zaterdag 2 heeft gisteren met 0-0 gelijkgespeeld in Veenendaal bij GVVV 2. Na het behalen van de titel twee weken geleden werd vorige week met 1-1 gelijkgespeeld tegen ODIN ’59 2.

Matig dat was het veel genoemde woord bij de wedstrijd GVVV 2 -Ajax 2. Matig vanwege de vele blessures binnen de selectie. Ajax reisde met slechts 12 spelers naar Veenendaal. Matig was de wedstrijd en het vertoonde spel wat beide teams op de mat legden. Matig was de beleving en inzet -vooral aan de zijde van Ajax- en matig was het resultaat (0-0).

In de openingsfase kreeg Ajax nog drie mogelijkheden om de score te openen, de afwerking was echter matig.
Na 6 minuten kreeg GVVV de eerste opgelegde kans. Op 5 meter van het doel presteerde de GVVV spits het om de bal huizenhoog over te schieten. Even later kregen de Veenendalers een strafschop. Keeper Danny Been speelde het pokerspel goed mee, met gevolg dat de ingeschoten bal naast werd geschoten.

Na een half uur spelen deed Ajax iets terug. Een strakke voorzet van Yaacoubi belandde bij de eerste paal. Gelegenheidspits Perry Schoenaker kwam een stap te laat om doeltreffend af te ronden. Deze actie werd gevolgd door een corner die Haci Bulut gehaast over schoot en opslag van rust krulde Melvin de Groot een toegekende vrije trap over
de kruising van GVVV. Ruststand derhalve 0-0.

Ook de tweede helft was en bleef het een matige vertoning. Nadat een dieptepass van Rodney Weverling bij Melvin de Groot was beland, eindigde de aanval van Ajax in het zijnet. GVVV geloofde nog in een beter resultaat en zette Ajax met drie op één volgende corners onder druk.

Kort voor het einde moest Ajax doelman Danny Been nog met katachtige duik redding brengen om de ongeslagen statistiek in leven te houden.

Fotografie: Rob van Vliet Fotografie: Rob van Vliet