Menu
Wederom grote groep op trainingsveld

Wederom grote groep op trainingsveld

De ziekenboeg van Ajax blijft de laatste weken opvallend leeg en dat is goed nieuws voor Frank de Boer. Vrijdag had de trainer van Ajax weer een grote trainingsgroep tot zijn beschikking. Opvallendste gezichten waren Donny van de Beek en Vaclav Cerny. Yaya Sanogo trainde apart.

Zijn fitte selectie noopt De Boer ook tot keuzes maken. Voor de training riep hij verdedigers Mike van der Hoorn, Ricardo van Rhijn, John Heitinga en Nick Viergever bij zich. Twee van hem moesten afvallen voor de wedstrijdselectie tegen FC Groningen. Het werden Heitinga en Viergever. ,,Ik heb gezegd: ‘hier staan er twee teveel’. Ik gun het ze alle vier, maar ik moet keuzes maken."

,,Ik wil het liefst twee verdedigers, twee middenvelders en twee aanvallers op de bank”, vervolgt De Boer. ,,Dat zorgt voor een betere balans. Als er iets gebeurt, kun je meerdere kanten op.”

De Boer gaf tekst en uitleg op de persconferentie. De coach werd ook nog even uitgedaagd door een verslaggever van Fox Sports, die vond dat De Boer wel heel vaak in het midden stond bij het traditionele rondootje. ,,Nou, dat viel wel mee hoor. Drie keer maar”, antwoordde De Boer grijnzend tot grote hilariteit van de aanwezigen. En toen weer serieus. ,,Ik heb een beetje last van m'n rug. Het is beter om in beweging te zijn, dan stil te staan. In dat opzicht was het misschien wel goed.”

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Louis van de Vuurst

Nemanja Gudelj herovert de bal.
Nemanja Gudelj herovert de bal.
De Boer deed mee aan de rondo's.
De Boer deed mee aan de rondo's.