Menu
'Wedstrijd benaderen alsof het nog 0-0 is'

'Wedstrijd benaderen alsof het nog 0-0 is'

In aanloop naar de tweede en laatste ontmoeting in de bekerfinale tegen Feyenoord, blikte trainer Martin Jol tijdens de persconferentie dinsdagmiddag vooruit op het treffen in De Kuip.

Twee dagen na het mislopen van het kampioenschap is het vizier alweer gericht op de belangrijke bekerfinale tegen Feyenoord. ,,Als we winnen ben ik tevreden’’, zei Jol tijdens het persmoment op de Toekomst. ,,Dan sluiten we het seizoen toch met een prijs af.’’ Afgelopen zondag werd FC Twente landskampioen na winst op NAC Breda (0-2), ondanks de ruime zege van Ajax op NEC (1-4). ,,Even de knop omzetten is geen trucje’’, zei Jol over de deceptie. ,,Maar het is wel een noodzaak in het voetbal.’’

Ajax verdedigt aanstaande donderdag een 2-0 voorsprong in De Kuip. Ongeacht de goede uitgangspositie van de Amsterdammers, benadert de Ajax-trainer het duel alsof het nog steeds 0-0 staat. ,,Thuis is Feyenoord erg sterk. Ze maken het iedere tegenstander moeilijk. Ook hebben ze een fanatieke supportersschare achter hun staan. Wij gaan die wedstrijd in ieder geval benaderen alsof het nog 0-0 is.’’

Fans van Ajax kunnen donderdag 6 mei gratis de return van de bekerfinale Feyenoord - Ajax op grote schermen in de Amsterdam ArenA bekijken. Er is geen (seizoen) Club Card-verplichting.

Foto's en tekst: Ajax.nl

Klik hier voor meer informatie

De training was dinsdag deels open voor publiek. De training was dinsdag deels open voor publiek.
De Ajacieden trainen in aanloop naar de tweede ontmoeting in de bekerfinale. De Ajacieden trainen in aanloop naar de tweede ontmoeting in de bekerfinale.
Verderop werden er voetbalclinics gegeven. Verderop werden er voetbalclinics gegeven.
Aanvoerder Suarez haalt hard uit. Aanvoerder Suarez haalt hard uit.
Kerlon trainde apart samen met Thimothée Atouba. Kerlon trainde apart samen met Thimothée Atouba.