Menu

Wedstrijd kwartier voor aanvang afgelast

Scheidsrechter Pieter Vink heeft het veld van SC Heerenveen afgekeurd. Hoewel de Friese club er alles aan had gedaan om het veld bespeelbaar te krijgen, gooide overvloedige sneeuwval roet in het eten. De spelers deden nog wel de warming-up.

,,Als je er eenmaal bent, dan speel je liever wel", zei Ronald Koeman in een eerste reactie. ,,Maar ik ben niet ontevreden over de afgelasting."

De trainer zei dat het met oog op de twaalf afwezigen die zijn selectie woensdagavond telde. Nu kunnen de spelers herstellen. Ook Maxwell die direct na zijn terugkeer dinsdagmiddag in Nederland in de basis was gezet, krijgt door de afgelasting wat meer dagen de tijd te herstellen van het kwalificatietoernooi dat hij afgelopen week speelde met Brazilië.

Ajax zou in de volgende opsteling zijn gestart:

Stekelenburg, De Jong, Heitinga, Escudé, O'Brien; Galásek, Sneijder, Maxwell; De Ridder, Van der Vaart, Sikora
Wissels: Boschker, Yakubu, Vermaelen, De Mul, Culina, Mitea

Heerenveen-voorzitter Riemer van der Velde vond echter dat het duel gewoon had kunnen doorgaan: ,,Ik vind 't onzin. Het veld is goed en we hebben veldverwarming'', sprak hij. ,,Ik zou sowieso van start zijn gegaan om te zien hoe het veld zich zou houden. En wanneer je met een bezem over de lijnen gaat, zijn ze weer zichtbaar.''Bron: Ajax.nl en anp