Menu
‘Wedstrijd tegen Groningen is finale’

‘Wedstrijd tegen Groningen is finale’

Ajax kan zich opmaken voor een spannende middag in de Eredivisie. In de Euroborg is FC Groningen de tegenstander van de Ajacieden. Trainer Adrie Koster keek vrijdag vooruit naar de voorlaatste speelronde van de competitie.

Buiten de prestaties van zijn eigen spelers om, zal Koster zondag met interesse de verrichtingen in Eindhoven volgen. Koploper PSV ontvangt FC Twente. Bij winst zijn de Brabanders landskampioen. Bij puntenverlies wacht een nog spannendere laatste competitieronde.
,,Wij concentreren ons nu natuurlijk op de wedstrijd tegen Groningen’’, sprak Koster tijdens zijn persconferentie in de ArenA. ,,De wedstrijd tegen de Groningers is voor ons een finale. Die moeten wij winnen. Het is een belangrijk en cruciaal duel. Toch zijn wij ook bij een overwinning afhankelijk van het resultaat van PSV. Net als Groningen is ook Twente geen gemakkelijke tegenstander. Ik denk in elk geval niet dat PSV met een slecht gevoel terugkijkt op de Europese verrichtingen. Als je zo ver komt, mag je tevreden zijn.’’

Twee wedstrijden voor het competitieslot bedraagt de achterstand op PSV vijf punten. Koster houdt vertrouwen in een inhaalslag. Als de Ajacieden dit weekeinde 'overleven', moeten de Amsterdammers hun definitieve slag slaan in de afsluitende thuiswedstrijd tegen Heracles. ,,Je hebt altijd een kans, maar of dat reëel is zal blijken’’, sprak de Ajax-trainer voorzichtig. ,,Winnen van FC Groningen is in elk geval niet makkelijk. Ik heb begrepen dat de wedstrijd tegen Ajax enorm leeft bij de supporters van Groningen.’’

Voor dit weekeinde kan het voor de Amsterdammers een voordeel zijn dat de noorderlingen geen winst meer kunnen boeken op de ranglijst. De Tukkers daarentegen zijn nog volop in de race voor deelname aan de play-offs voor een UEFA Cupticket.

Koster hoopt in de Euroborg een beroep te kunnen doen op Thomas Vermaelen. De Belgische verdediger trainde vrijdag vanwege lichte liesklachten wel apart van de groep. Ook Luis Suarez trainde in afzondering. Normaal gesproken sluit de Uruguayaan zich zaterdag weer bij de groep aan en is hij zondag inzetbaar.
Als alles volgens dat plan loopt, keert Suarez net als zijn ploeggenoten Bruno Silva en Rasmus Lindgren zondag dan even terug bij zijn oude club. Koster: ,,Ik heb er alle vertrouwen in dat deze drie spelers daar goed en nuchter mee omgaan. Ze weten wat er leeft. Ik merk dat alle spelers zin hebben in de wedstrijden die we nog spelen.’’

Gabri pakte de groepstraining deze week juist weer op. ,,Maar de komende wedstrijd komt nog te vroeg voor hem. Hij moet een volle trainingsweek in de benen hebben.’’ Laurent Delorge (achillespees), Gregory van der Wiel (knie) en Erik Heijblok (schouder) zijn nog niet fit.

Houd Ajax TV in de gaten voor de voorbeschouwing van Klaas Jan Huntelaar en Bruno Silva op FC Groningen - Ajax.
Klik hier om alvast naar de website van Ajax TV te gaan >>

FC Groningen - Ajax op je pc zien?
Klik hier om naar de website van Planet Voetbal te gaan >>