Menu
Wedstrijddag begint in Glasgow Green

Wedstrijddag begint in Glasgow Green

Zoals gebruikelijk op een wedstrijddag in de UEFA Champions League haalden de Ajacieden deze dinsdagochtend een frisse neus in aanloop naar de avond, waarop het moet gebeuren. In het oudste park van de stad (Glasgow Green) maakten de spelers het hoofd leeg om zich te focussen op Celtic.

Om iets voor 11:00 uur stapten de Ajacieden bij hun hotel in de bus om een kleine tien minuten later uit te stappen bij het in de vijftiende eeuw ontstane Glasgow Green. In dat door de herfst fraai gekleurde park liepen zij hun traditionele wedstrijddagrondje. Een mooie activiteit om even uit het hotel te zijn. Voor de vaste tuinmannen van het park was het eveneens een welkome afleiding van het dagelijkse ritme. Voor even legden ze hun hark opzij om samen met Frank de Boer op de foto te gaan. De Boer zelf greep de wandeling aan om eens rustig te praten met onder anderen Niklas Moisander en Lasse Schöne. Of zij dinsdagavond al dan niet starten, weten we een kleine vijf kwartier voor de wedstrijd.

Als de Ajacieden dinsdagmiddag op de kamers gaan rusten, kunnen ze ter voorbereiding ook even het Champions League Magazine doornemen. Daarin zegt Barcelona-speler Cesc Fàbregas lovende woorden over de komende opponent van Ajax. ,,Celtic vraagt zoveel van je. Zij kunnen van iedereen winnen, zeker hier in Glasgow. Ze hebben een goede team, spelen goed op de tegenaanval en die fans duwen ze vooruit.”

Ajax aan de wandel in het oudste park van Glasgow. Ajax aan de wandel in het oudste park van Glasgow.

Aan Ajax dinsdagavond de taak om die voetbalfans stil te krijgen. Of in elk geval een beetje aan hun kant. Want veelzeggend was het ook dat de Celtic-supporters bij de vorige thuiswedstrijd van hun club een staande ovatie over hadden voor FC Barcelona. Dus wie weet klappen niet alleen de meer dan 3.000 aanwezige Ajax-supporters, maar ook die van Celtic. Dan heeft Ajax laten zien, wat de trainer wil: dominantie en lef. En natuurlijk niet te vergeten: dan heeft Ajax drie punten.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Kenneth Vermeer en Stefano Denswil ontspannen in het park. Kenneth Vermeer en Stefano Denswil ontspannen in het park.
De herst is goed aanwezig in Glasgow, waar het zowaar even droog was. De herst is goed aanwezig in Glasgow, waar het zowaar even droog was.
Het theehuis is een van de mooie bezienswaardigheden in het park. Het theehuis is een van de mooie bezienswaardigheden in het park.
Frank de Boer benutte de wandeling om ook persoonlijk met spelers te praten, zoals hier met Lasse Schöne. Frank de Boer benutte de wandeling om ook persoonlijk met spelers te praten, zoals hier met Lasse Schöne.
De Doulton fontein nabij People's Palace. De Doulton fontein nabij People's Palace.
Voor de hoveniers van het park werd een onverwacht mooie ochtend. Voor de hoveniers van het park werd een onverwacht mooie ochtend.