Menu

Weer aan het werk

Na een weekeinde vrijaf te hebben gekregen, stonden de Ajacieden die niet voor interlands op pad zijn, weer op het trainingsveld. Met stevige rondo's en een aantal scherpe kleine partijtjes was het vrije weekeinde snel weer vergeten.

Het komt niet zelden voor dat na een vrije dag spelers met een nieuwe 'look' het veld op komen. Deze maandag verschenen Wamberto en Nigel de Jong met een nieuw kapsel. De Braziliaan en de Nederlander keken het model af van Steven Pienaar en hebben nu ook kleine vlechtjes op het hoofd. Pienaar zelf was nog niet op het veld. Net als de ook nog geblesseerden Trabelsi, Van Damme en Litmanen. Sonck bleef met lichte rugklachten in het krachthonk werken.

Johnny Heitinga, Nigel de Jong, Victor Sikora, Julien Escudé, Zlatan Ibrahimovic, Wamberto, Petri Pasanen, John O'Brien en Tom Soetaers waren de spelers die wél op het veld waren.

Na de warming-up en de rondo's tilden de spelers en keepers Sander Boschker en Henrik Moisander een doel naar halverwege de speelhelft en splitsten de spelers zich op in twee keer vier en een man in het Oranje, John O'Brien. De Amerikaan was de vrije man en bleek zo'n 'kaatsrol' uitstekend te kunnen vervullen, al vergaten zijn collega's regelmatig dat hij niet mocht scoren. Dus stond hij vaak vrij voor de keeper. Met slimme bewegingen tikte O'Brien de bal dan weer verder, waar Petri Pasanen op de mooiste wijze wist binnen te werken.

De Fin was offensief helemaal goed op dreef. Zijn bewaker Zlatan Ibrahimovic was hij vaak genoeg kwijt, waarna hij doel trof. Zelfs eenmaal met een uitgekookte omhaal. Het laatste partijtje werd zonder de kaatser afgewerkt en speelden de mannen echt één-tegen-één duels zonder een vrije man die keer op keer de ballen panklaar kon leggen. Dat leverde aardige duels op.

Na de cooling-down konden de spelers weer naar binnen. Zij mogen zich opmaken voor de dag van morgen, als er twee trainingen op het programma staan.