Menu

Weer gelijkspel voor Celta de Vigo

Celta de Vigo, tegenstander van Ajax in de eerste ronde van de UEFA Champions League, heeft in de uitwedstrijd tegen Real Sociedad een knap gelijkspel behaald, 1-1.

Celta-trainer Lotina had zeven andere spelers in moeten zetten omdat hij vanwege interlands velen moest afstaan en omdat ze twee wedstrijden binnen de 48 uur moesten afwerken. In de wetenschap dat Real Sociedad sinds maart 2002 niet meer verloren heeft in eigen huis, speelde Celta beter dan twee dagen eerder. Verandering in de lange ongeslagen thuisstatus kon de ploeg echter niet brengen. Kovacevic bracht Real Sociedad na zevenendertig minuten op voorsprong.

In de tweede helft kwam een feller en beter voetballend Celta het veld op. Tien minuten na rust werd Milosevic in de ploeg gebracht, die in zijn eentje de defensie van Real Sociedad wist te ontregelen. Een half uur voor tijd passeerde Milosevic Sociedad-keeper Sander Westerveld en pakte zo een punt voor zijn ploeg.

In de eerste wedstrijd van het seizoen van Celta, tegen Murcia, werd het eveneens 1-1. Milosevic was ook hier degene die de enige treffer van Celta op zijn naam schreef. Na de twee remises staat de Europese opponent van Ajax op een achtste plaats.

Opstelling Celta de Vigo: Pinto; Juanfran, Berizzo, Angel, Silvinho, Sergio; Jandro ('54 Jesuli), Jose Ignacio ('72 Vagner), Luccin, Edú; Catanha ('54 Milosevic).