Menu

Weer koninklijk bezoek in Arena Amsterdam, woensdag 5 april 2000

ArenA-directeur Jan Gaasterland schonk koningin Beatrix en koning Albert van België een schilderij van Herman Brood met zijn impressie van het stadion.

Daar was ze weer. Koningin Beatrix was op 7 maart al eens in de Arena-Academy in Amsterdam zuid-oost geweest en woensdagmiddag werd Hare Majesteit in de hoofdstad vergezeld door haar Belgische collega koning Albert. Het Belgisch Koningspaar is op uitnodiging van koningin Beatrix en prins Claus in Nederland.

Nadat de Academy was bezocht, volgde er een korte wandeling via de hoofdingang van de Arena, een van de stadions tijdens het Europees kampioenschap voetbal, naar de Koninklijke Loge. De staatshoofden kregen in het kader van het aankomend EK van Arena-directeur Jan Gaasterland uitleg over het stadion.

Politie, begeleiders en chauffeurs hadden tijdens het bezoek van de Koninklijke Hoogheden aan het opleidingscentrum even de tijd om de training van Ajax te volgen. Er stonden weinig andere toeschouwers te kijken. Normaal gesproken is er woensdag geen training. Maar omdat dinsdagavond aanvankelijk gespeeld zou worden tegen Den Bosch, stond de vrije dag al op donderdag gepland.

Westerhof en Bruins Slot lieten hun teams een oefenpartijtje spelen. Cristian Chivu was ingedeeld bij het tweede. Aaron Mokoena vormde samen met Jan van Halst het hart van de defensie van het vlaggenschip. Frank Verlaat leidde de verdediging bij de reserves. Tim de Cler stond weer in de basis, maar John Nieuwenburg zag in geel hesje zijn collega Michael Lamey bij de eerste keus acteren.