Menu

Weer nederlaag Haarlem, winst GBA

Haarlem, met Douglas en Longuet in de basis, is er niet in geslaagd de Noordhollandse derby tegen Volendam winnend af te sluiten. De formatie van interim-trainer Leo van Veen verloor met 0-1. Germinal Beerschot Antwerpen won afgelopen weekeinde wel van La Louviere, dankzij twee goals van Paul Kpaka.

Van Veen had bij Haarlem drie wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van de wedstrijd tegen Cambuur. Keeper Koroglu moest zijn plaats afstaan aan Nick Ruijmgaart. Ook Lagendijk en Ketting ontbraken. Voor hen speelden Ajacied Didi Longuet en oud-Ajacied Arno Splinter.

Een ommekeer kwam er echter niet. De wedstrijd voltrok zich vooral op het middenveld en was eigenlijk onder niveau. Tot Volendam via Tuyp de score opende in de 55e minuut. Daarna leefde het duel op en kregen beide ploegen nog kansen.

Haarlem had misschien wel de grootste mogelijkheid op een treffer, maar Darl Douglas ging voor eigen succes in plaats van de bal af te spelen. Daardoor bleef de nul voor de thuisploeg op het scorebord en moesten Van Veen en de zijnen opnieuw een nederlaag slikken.

Opstelling Haarlem: Ruijmgaart, Groot, Baas, Willems, Piket, Hooijboer, Douglas, Supusepa (Bond, 72), Lonquet, Tamerus en Splinter.


GBA had aan twee minuten genoeg om in het duel tegen La Louvière het verschil op het bord te brengen. Paul Kpaka benutte in de 26e minuut een strafschop, die was toegekend nadat Quansah in de zestien meter tegen de grond was gewerkt. Twee minuten later mocht Kpaka voor zijn mogelijk veertiende treffer van het seizoen aanleggen. Ook nu benutte hij de toegekende penalty - na hands van Bryssinck , feilloos.

In de tweede helft zakte GBA ver terug, maar slaagden de gasten er niet in tot scoren te komen. Daarom kwamen de Antwerpenaren voor het eerst sinds 26 oktober 2002 tot winst.

Opstelling GBA: Paul Kpaka Kwame Quansah (72. Dirk Huysmans), Kris De Wree, Bert Dhont, Anthony Obodai (83.Pieterjan Monteyne), Norman Peter Rudi, Boldiszar Bodor, Aaron Mokoena, Djordje Svetlicic, Americo Fronio Walker, Bram Verbist