Menu
Weer negenklapper A1

Weer negenklapper A1

Ajax A1 heeft Sparta op een 9-1 nederlaag getrakteerd. Bij rust leidde de formatie van trainer Sonny Silooy al met 7-0. Jordy Brouwer scoorde vijf van de negen treffers.

Dat Ajax koploper was en Sparta de nummer laatst was vooraf geen garantie voor succes. Want de Rotterdammers hadden immers stadsgenoot Feyenoord op 2-2 weten te houden, wisten ze in Amsterdam. Dus misschien waren ze wel weer tot een stuntje in staat.

Maar al in de eerste minuut namen de Ajacieden afstand van de gasten. Jan-Arie van der Heijden nam vanaf links de vrije trap en Jordy Brouwer stond bij de eerste paal paraat om binnen te schieten, 1-0. Bryan Brard, inderdaad de zoon van Stanley, deed in de zevende minuut namens Sparta iets terug, maar zijn inzet ging naast. In de tiende minuut stond het vervolgens al 2-0. Nathaniel Will bracht de bal voor en Brouwer stond weer klaar. Nog voor het half uur was verstreken stond het 3-0. Van der Heijden liet de bal na een vrije trap van grote afstand in de linkerbovenhoek verdwijnen. Twee minuten later was het 4-0 toen Danillo Sousa Campos alleen op de keeper afging en keihard inschoot. Even liet Sparta zien dat het ook meedeed door twee schoten op doel af te vuren. Het ene ging over, het andere ging naast. Nadat Toby Alderweireld het doel eveneens te hoog zocht, maakte Sousa Campos zijn twee goal van de middag, 5-0. Invaller Moestafa El Kabir, ingevallen voor de geblesseerd geraakte Ismo Vorstermans, bracht in de 42ste minuut de bal vanaf rechts voor, Sousa Campos legde terug en Van der Heijden schoot binnen, 6-0. Nog was de doelpuntenhonger van Ajax niet gestild, want Jordy Brouwer wilde het laatste woord hebben in de eeerste helft. Hij schoot een voorzet van Marvin Hasselbaink raak, 7-0.

De tweede helft ontwikkelde zich lang niet zo attractief als de eerste. Nadat Hasselbaink in handen van de keeper had geschoten, kwam Sparta via Ali Yousofi in de 55ste minuut op 7-1. Daarna besloot trainer Silooy drie wissels toe te passen. Negen minuten voor tijd wist Ajax vervolgens pas weer te scoren. Brouwer tikte de voorzet van El-Kabir binnen en de spits tekende zelfs voor zijn vijfde goal van de middag door in de slotminuut de rebound na een schot van Yassine Ben-Moussa tot doelpunt te promoveren; 9-1.

Doordat Twente/Heracles het duel tegen Feyenoord met 1-0 won, heeft de ploeg uit het Oosten van het land nog steeds minder verliespunten dan Ajax. Wel heeft Twente twee duels minder gespeeld dan Ajax, dat koploper is met 32 punten uit 13 duels. Twente volgt met 28 punten uit 11 en PSV is inmiddels geklommen naar de derde plaats met 25 uit 13 wedstrijden.

Opstelling Ajax A1:
Jeroen van Binsbergen; Marco Neuvel, Ismo Vorstermans (39. Moestafa El Kabir), Toby Alderweireld (61. Ivo de Heus); Nathaniel Will; Mitchell Donald (Jordi Schell), Siem de Jong, Jan-Arie van der Heijden (61. Yassine Ben-Moussa); Marvin Hasselbaink, Jordy Brouwer, Danillo Sousa Campos.