Menu
Weer puntenverlies voor Zaterdag 2

Weer puntenverlies voor Zaterdag 2

Afgelopen zaterdag heeft de Zaterdag 2 een gelijkspel behaald tegen Montfoort 2. Bij de rust was het nog 1-2 voor de bezoekers.

Ajax viel aan en Montfoort reageerde. In de tiende minuut ontsnapte Daan van Huffel aan zijn bewaker maar schoot tegen de keeper aan. Hierna volgende enkele pogingen die over de lat gingen, waarna Montfoort geheel tegen de verhouding in vanuit de counter wel scoorde (0-1).

Ajax was even van slag door deze tegenvaller en had moeite om een gaatje te vinden in de hechte verdediging van de gasten. Pas na twintig minuten kreeg de Montfootse doelman weer werk toen hij een schot van Van der Vaart tot hoekschop verwerkte en tien minuten later schoot jubilaris Jeremy van Eijsden de bal vanuit een vrije trap naast. De verdediger speelde z’n 101e wedstrijd in het Ajaxshirt. Vijf minuten voor rust volgde de beloning voor het aanvallende spel van Ajax. Perry Schoenaker kopte een hoekschop van Fernando van der Vaart snoeihard achter de kansloze doelman. Lang kon de thuisploeg niet van de gelijkmaker genieten, want even later scoorden de Montfoorters weer. Een fraaie bal in de verre hoek langs keeper Thomas. Joey Hartlooper had de gelijkmaker op z’n schoen, maar schoot via een tegenstander naast. De ruststand was dus een teleurstellende 1-2.

Na de pauze begonnen beide teams furieus. Eerst kreeg een speler van de tegenstander de mogelijkheid om een schot op het doel van keeper Thomas te lossen, waarna Rodney Weverling de Montfoortse goalie tot een redding dwong. Het was dus duidelijk dat het niet bij de ruststand zou blijven. De 2-2 viel tien minuten na de rust uit een afgeslagen hoekschop. De bal kwam voor de voeten van Jocelyn de Sa, die van grote afstand vernietigend uithaalde. Bijna scoorde Perry Schoenaker op soortgelijke wijze, maar zijn schot ging over.

Montfoort probeerde het Ajax lastig te maken met standaardsituaties, maar wist de bal niet tussen de palen te krijgen. Tien minuten voor tijd kon een speler van de gasten op keeper Dion Thomas af gaan, maar waar iedereen het doelpunt al telde, hobbelde het stiftje naast. In de slotfase werd aan beide kanten te slordig gespeeld om te kunnen scoren en zo eindigde dit duel in 2-2.

Fotografie: Rob van Vliet