Menu

Weer scherpe partijen tijdens training

De competitie begint over een paar dagen voor Ajax. En na de verloren wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen FC Utrecht, wordt er alles aan gedaan om komend weekeinde wel succesvol te laten zijn. Dat zal niet gemakkelijk worden, want vorig seizoen had Ajax het heel moeilijk in Enschede tegen FC Twente. Er wordt daarom hard getraind om daar geen traditie van te maken.

Er werden grote partijen gedaan, eerst met drie neutrale spelers. Een van hen was Nicolae Mitea, die de laatste partij niet meedeed omdat hij nog last had van zijn bovenbeen. Nourdin Boukhari trainde mee met de A-selectie, zodat Ronald Koeman toch een linksbuiten tot zijn beschikking heeft. Tom Soetaers is voor komende zondag immers geschorst en Mitea is vooralsnog niet helemaal fit. Julien Escudé, Tomás Galásek en Victor Sikora trainden apart.

De bal werd in hoog tempo rondgespeeld en de spelers zochten de vrije ruimten op om de bal op te eisen. Dat ging gepaard met een hoop geschreeuw. Vooral Bogdan Lobont schreeuwde de longen uit zijn lijf in de laatste partij, toen er met keepers werd gespeeld, om zijn teamgenoten van de juiste aanwijzingen te voorzien.

Na anderhalf uur floot Tonnie Bruins Slot het verlossende eindsignaal voor de ochtend, in de middag moeten de Ajacieden nog een keer aan de bak.