Menu

Weer van start in 2004

Negentien spelers meldden zich maandagochtend iets na half elf op het trainingsveld van Ajax. Niet iedereen was nog present, maar wel konden de aanwezige fans twee nieuwe gezichten ontwaren: Thomas Vermaelen, die al eerder bij de selectie zat, en de jonge Tom De Mul.

De twee kersverse leden van de A-selectie hebben een duidelijke overeenkomst. Ze zijn beiden Belg. Met hun komst schiet de teller qua aantal Belgen in de selectie omhoog naar vijf. Daarmee was België het beste vertegenwoordigd bij de veldspelers op de training. Zelfs nog boven Nederland waar vier spelers vandaan kwamen, gerekend zonder de keepers: Rafael van der Vaart, Nigel de Jong, Victor Sikora en Johnny Heitinga. Wesley Sneijder ontbrak vanwege problemen met de terugreis van zijn vakantie.

Ook Anthony Obodai en Hatem Trabelsi waren nog niet teruggekeerd uit Ghana. Daarnaast is Maxwell met Brazilië op pad en herstellen Steven Pienaar en Hatem Trabelsi op De Toekomst van blessures. Zdenek Grygera ondervond nog te veel hinder van een hamstring om met de groep mee te kunnen doen.

In de eerste training konden de spelers rustig wennen aan de omschakeling van vakantie naar werk. Conditie-en balvaardigheidsoefeningen wisselden elkaar af. Ook de rondo's ontbraken natuurlijk niet op het programma. Voor Tom de Mul was het wennen zo'n eerste keer.

,,Het ging wel aardig", vertelde de jonge rechtsbuiten na afloop. ,,Natuurlijk is het voor mij aanpassen, want het is wel een paar niveautjes hoger dan ik ben gewend. Maar het was een leuke eerste ervaring. Dat er zoveel Belgen in Ajax 1 zitten, is volgens mij toeval. Voor mij is het wel leuk, want zij kwamen direct naar mij toe. De andere spelers zijn ook aardig. Met de zenuwen viel het wel mee vanochtend. Het voelde eigenlijk net zo als toen ik voor het eerst op De Toekomst kwam."

De Mul wilde niet onbeslagen ten ijs komen. ,,Dus heb ik in de vakantie wel wat gedaan. Ik heb wat gelopen en met vrienden gevoetbald. Het grootste verschil tussen trainen bij Ajax 1 en de A1 is de snelheid. Je hebt minder tijd voor alles wat je doet", aldus De Mul.