Menu

Weer verlies Club Brugge

In de Jupiler-league zit het Club Brugge tot op heden nog niet mee. Afgelopen speelronde verloor de komende tegenstander van Ajax opnieuw. Nu van Standard, 3-1. Ook Celta de Vigo verloor, terwijl hun opponent van dinsdag, AC Milan, als enige van de drie tegenstanders van Ajax in poule H wel won.

Standard staat tweede in de Belgische competitie achter Anderlecht. Bij Brugge ontbrak de geblesseerde aanvaller Mendoza.

Snelheid was het wapen waarmee Standard-coach Dominique D'Onofrio het getergde Club Brugge te lijf ging. Met succes. De ploeg van de Noorse trainer Sollied stond na een kwartier al met 2-0 achter door doelpunten van Emile Mpenza en Da Silva Moreira. Simons gaf Brugge door een strafschop te benutten elf minuten voor tijd nog hoop op een punt, maar Kimoto besliste het duel in de 85e minuut. Door de nederlaag is Club Brugge het zicht op Anderlecht helemaal verloren. De Brusselse formatie staat nu zestien punten voor op de equipe van Sollied.

Club Brugge speelde in de volgende formatie:
Verlinden; Van der Heyden, Rozehnal (67. Roelandts), Smolders, Maertens, De Cock, Clement, Simons, Englebert, Verheyen, Martens (75.Hermans)


Celta de Vigo verloor in de Primera Division met 3-2 bij Osasuna. De poulegenoot van Ajax kwam na een krap half uur op achterstand, wist vervolgens wel te egaliseren maar kon na rust geen potten meer breken. Osasanu liep uit naar 3-1 voordat Catanha in de laatste minuut namens Celta tegenscoorde.

AC Milan handhaafde zich bovenaan in de Serie A dankzij een kleine zege op Empoli (1-0). Invaller Kaka maakte op schitterende wijze, met een schot van dertig meter, het doelpunt. Seedorf speelde bij AC Milan de gehele wedstrijd.