Menu

Weergaloze Mitea bezorgt Jong Roemenië grote zege

Dankzij onder andere twee doelpunten van Ajacied Nicolae Mitea heeft Jong Roemenië dinsdagmiddag het EK-kwalificatieduel tegen Jong Armenië met 5-0 gewonnen. Het elftal van Mitea gaat aan de leiding in groep 1 waarin ook Jong Oranje uitkomt. België onder 21 won met 4-0 van Servië-Montenegro.

Nicolae Mitea was de beste man van het veld en de vroege openingstreffer van Roemenië kwam na een perfecte voorzet van de Ajacied. Zelf scoorde hij twee minuten voor rust de 0-3, nadat Armenië in de zevende minuut de kans op de gelijkmaker had laten liggen. De verkregen penalty werd over geschoten.

In de tweede helft scoorde Moti uit een hoekschop op maat van Mitea de vierde Roemeense treffer en de Ajacied bracht na een excellente solo de eindstand op 0-5.

Roemenië heeft negen punten uit vier wedstrijden, twee meer dan Tsjechië en Nederland. Jong Oranje is in maart de volgende opponent van Mitea en zijn landgenoten.

Tom de Mul stond in de basis van Jong België. De Ajacied speelde 56 minuten en zag zijn ploeg met 4-0 winnen van Servië-Montenegro. Thomas Vermaelen kwam niet in actie. België heeft nu 7 punten uit drie wedstrijden. De leiding in de groep blijft met 9 punten voor Servië-Montenegro, dat al vier wedstrijden speelde. Op 25 maart 2005 spelen de jonge Belgen hun volgende wedstrijd tegen Bosnië-Herzegovina.