Menu
Weergaloze Sierhuis helpt Ajax O19 voorbij ADO 

Weergaloze Sierhuis helpt Ajax O19 voorbij ADO 

Ajax onder 19 heeft zaterdagmiddag eenvoudig afgerekend met ADO Den Haag O19 (1-5). Dankzij doelpunten van spits in vorm Kaj Sierhuis (3), Mees de Wit en Justin Kluivert blijft de jeugdploeg koploper van de O19-competitie. 

Coach Aron Winter was gematigd tevreden met de prestaties van zijn jeugdteam: ,,We wisten van te voren dat het een lastige wedstrijd kon worden. In de tweede helft werd het rommelig en liepen we iets teveel met de bal. Het derde doelpunt van Kaj Sierhuis was een mooi moment om wisselingen door te voeren. Zo was de rentree van Darren Sidoel na zijn langdurige blessure een mooi moment in de wedstrijd.''

Met zeven competitie- en drie Europese overwinningen op een rij was het vertrouwen groot aan Amsterdamse zijde. Bij de Haagse tegenstander sprongen vooral de statistieken van de thuiswedstrijden in het oog. Dit seizoen werden alle wedstrijden op Sportpark De Aftrap winnend afgesloten.

Sierhuis in topvorm
Onder regenachtige omstandigheden begonnen beide ploegen gelijk opgaand aan het duel. In de 30e minuut zorgde Ajax-spits Kaj Sierhuis met een geplaatst schot voor de openingstreffer van de middag: 0-1. Na zijn eerste treffer van de wedstrijd schakelde Sierhuis een tandje erbij op Haags grondgebied.

Goalgetter Kaj Sierhuis 👑
3️⃣Drie doelpunten tegen ADO O19
⚽️De wedstrijdbal mee naar huis#adoaja #AjaxO19 pic.twitter.com/TE6OAIscpl

— AFC Ajax (@AFCAjax) 5 november 2016

 De spits verdubbelde met een zelf versierde penalty (0-2) de marge in Den Haag. Vlak na rust wisten de ADO-verdedigers wederom geen raad met de goalgetter waardoor ook de 0-3 van de voet van Sierhuis kwam. Na zijn derde doelpunt van de middag kreeg de spits rust van coach Aron Winter en was een vroege publiekswissel op vreemde bodem een feit. 

Slotfase van Kluivert
Na de vele wijzigingen in de tweede helft trad er verslapping toe bij de Amsterdamse jeugdploeg. ADO-aanvaller Delano Ladan profiteerde met een boogballetje (1-3) optimaal. Uiteindelijk maakte rechtsbuiten Justin Kluivert in de slotfase het verschil. Door een fraaie assists (op maker van de 4-1 Mees de Wit) en een mooi afstandsschot stond na 90 minuten een afgetekende 1-5 op het scorebord. 

Over twee weken neemt Ajax het in het volgende duel op tegen PEC Zwolle O19. Op sportpark de Toekomst hopen de Ajacieden de perfecte reeks van elf gewonnen wedstrijden een passend vervolg te geven. 

ADO O19 - Ajax O19: 1-5 (0-2): 31. Sierhuis 0-1, 44. Sierhuis 0-2, 48. Sierhuis 0-3, 72. Ladan 1-3, 81. M. De Wit 1-4, 84. Kluivert 1-5. 

Opstelling Ajax O19: Plomper; Bakboord, Doekhi (68. Doekhi), Bakker, Kemper (45. Sidoel); Boultam, D. De Wit (60. Flemming) Antonucci; Kluivert, Sierhuis (60. Lopez), Lang (45. M. De Wit). 

Tekst: Ajax.nl/Sven Koeneman
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees