Menu
Weergoden zijn Ajax goed gezind

Weergoden zijn Ajax goed gezind

Ajax is dinsdagochtend aan het seizoen 2011-2012 begonnen. De eerste training van de landskampioen bracht ruim 2.500 supporters op de been. Ze zagen Ajax’ nieuwe aanwinsten Theo Janssen en Derk Boerrigter voor het eerst in actie. Ook de 17-jarige Mats Rits, die voor de training een tweejarig contract tekende, was van de partij.

De website van Buienradar was dinsdagochtend een even gevreesde als populaire website. Het zou gaan regen en onweren, maar wanneer? Tot geluk van de supporters bleef het precies tot het laatste moment van de training droog. Op het moment dat de Ajacieden zich naar de handtekeningensessie begaven kwamen de eerste druppels naar beneden. Het geluk van de kampioen, werkte op die manier ook een beetje bij de opening van het nieuwe voetbalseizoen door.

De spelers betraden om klokslag 10:45 uur in het nieuwe thuistenue het hoofdveld van de Toekomst. Naast de zestien Ajacieden die maandag een aantal medische testen ondergingen, sloot ook Mats Rits (17) bij de groep aan. Vlak voor het begin van de training tekende de Belgische middenvelder van GBA een tweejarig contract bij Ajax. Net als de Zuid-Afrikaanse stagiair Clayton Daniels (Ajax Cape Town) traint hij de komende weken mee met de selectie. Ricardo van Rhijn, Dico Koppers, Rodney Sneijder, Geoffrey Castillion en Jody Lukoki (allen Jong Ajax) maakten de groep compleet.

Frank de Boer stapte om klokslag 10:45 uur als eerste het veld op. Frank de Boer stapte om klokslag 10:45 uur als eerste het veld op.

Toby Alderweireld, Jan Vertonghen en Eyong Enoh sluiten maandag 4 juli bij het trainingskamp in De Lutte aan. Het drietal viert deze nog vakantie vanwege interlandverplichtingen aan het einde van afgelopen seizoen. Voor Gregory van der Wiel en de Denen Boilesen en Eriksen duurt de vakantie nog een week langer. Zij melden zich op 11 juli weer bij Ajax. Op die dag begint ook Mounir El Hamdaoui aan het nieuwe seizoen. De Marokkaanse aanvaller sluit bij Jong Ajax aan.

Onder een daverend applaus verlieten de Ajacieden even na 12:00 uur het trainingsveld. De gezichten van de spelers stonden overduidelijk ‘op vrolijk’ toen de supporters massaal ‘kampioenen, kampioenen!’ zongen. Voor het eerst sinds het seizoen 2004-2005 begint Ajax de voetbaljaargang als regerend landskampioen. En dat wilde iedereen weten ook.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

De Ajacieden maken een ronde langs de volle Bob Haarms-tribune. De Ajacieden maken een ronde langs de volle Bob Haarms-tribune.
Theo Janssen werd enthousiast onthaald bij de eerste training. Theo Janssen werd enthousiast onthaald bij de eerste training.
Frank de Boer was bij de start van het nieuwe seizoen direct weer 'ouderwets' fanatiek. Frank de Boer was bij de start van het nieuwe seizoen direct weer 'ouderwets' fanatiek.
Theo Janssen was uiteraard de grote blikvanger bij de eerste training. Theo Janssen was uiteraard de grote blikvanger bij de eerste training.
Derk Boerrigter zoekt Dico Koppers op met de bal aan de voet. Derk Boerrigter zoekt Dico Koppers op met de bal aan de voet.
Jan-Arie van der Heijden in een geamuseerd gesprek met Theo Janssen. Jan-Arie van der Heijden in een geamuseerd gesprek met Theo Janssen.
Dennis Bergkamp maakte zijn debuut als assistent van Frank de Boer. Dennis Bergkamp maakte zijn debuut als assistent van Frank de Boer.
Theo Janssen: ,,Ik ben nog nooit zo fit als nu aan het seizoen begonnen." Theo Janssen: ,,Ik ben nog nooit zo fit als nu aan het seizoen begonnen."
Mats Rits (17) tekende vlak voor de training een tweejarig contract. Mats Rits (17) tekende vlak voor de training een tweejarig contract.
Dario Cvitanich in duel met Jan-Arie van der Heijden. Dario Cvitanich in duel met Jan-Arie van der Heijden.