Menu

Weerzien met Boschker en Culina

FC Twente is zondagmiddag te gast in de Amsterdam ArenA. De Tukkers, momenteel slechts twaalfde in de eredivisie, hielden vorige week Feyenoord op 0-0. Ajax kwam ook tot die score, maar waar in Enschede die stand met gejuich werd begroet, treurde men in Amsterdam. Dat moet zondag anders.

Het zal niet makkelijk worden om FC Twente te verslaan, want hoewel de club dus in de onderste regionen van de ranglijst bivakkeert, is het een redelijk goede ploeg. Met Blaise N'Kufo natuurlijk als voornaamste uithangbord. De sterke spits scoorde vorig seizoen al eens twee keer tegen Ajax. Maar het FC Twente is ook weer de ploeg van Sander Boschker. De doelman keerde na een jaar in Amsterdamse dienst terug bij zijn oude liefde. Hoewel hij kampioen werd met Ajax, speelde hij geen enkel officieel duel met het logo van de Griekse held op zijn hart.

Dat was wel het geval bij een andere nieuwe Tukker, Jason Culina. De Australische middenvelder stond debuteerde vorig seizoen voor Ajax tegen FC Twente. Nu komt hij dus weer op bezoek in Amsterdam en hij zal in zijn achterhoofd ook nog het verlies in Enschede meedragen. Toen kwamen de oosterlingen te laat op toeren om Ajax nog punten af te troeven. Ronald Koeman kon opgelucht ademhalen toen zijn team een 2-3 voorsprong over de finish wist te slepen.

Ook vorig seizoen haalde Ajax een minimale score. Julien Escudé maakte met een prima kopbal het verschil.

Trainer Rini Coolen betreurt het feit dat hij Gakhokidze niet kan inzetten. De Georgiër keerde na een bizar avontuur in Rusland (lees de Kick Off Ajax - FC Twente voor het verhaal) terug in de moederschoot van FC Twente. Nu is hij echter geblesseerd.

Het duel staat onder leiding van scheidsrechter René Temmink.

Laatste vijf edities Ajax - FC Twente:
19 maart 2000 0-1 (0-1)
17 december 2000 5-1 (4-0)
28 november 2001 3-2 (0-2)
01 december 2002 2-1 (1-1)
22 februari 2004 1-0 (1-0)