Menu

Weerzien met oud-Ajacieden

Komend weekeinde heeft Ajax geen competitieverplichtingen, omdat de nationale teams kwalificatiewedstrijden spelen. Voor sommige landen hangt kwalificatie van de komende wedstrijd af. Zoals voor Oranje. Het Nederlands Elftal speelt zaterdag tegen Ierland de belangrijkste wedstrijd van het jaar. Dinsdagmiddag verzamelde een deel van de internationals zich voor Soccer World in de Amsterdam Arena.

Uiteraard was dat dus een weerzien met befaamde oud-Ajacieden zoals Patrick Kluivert, Mario Melchiot en Edwin van der Sar. Maar ook bondscoach Louis van Gaal en zijn assistent Ruud Krol vierden in een recent- en minder recent verleden, hoogtijdagen bij Ajax.

Patrick Kluivert poseert met een kleine Ajax-fan die net in de officiele Fanshop een heus Ajax-shirt heeft gekocht.

Edwin van der Sar stapte recent over van Juventus naar het Engelse Fulham. Ook hij kende de vaste Ajax-supporters nog goed.

Ruud Krol en Louis van Gaal stapten ook in de bus naar Schiphol.

Mario Melchiot was twee jaar geleden nog Ajacied. In de zomer van 1999 vertrok hij transfervrij van Amsterdam naar Londen om daar voor Chelsea te gaan spelen.

De selectie van Oranje: Edwin van der Sar, Sander Westerveld, Mario Melchiot, Jaap Stam, Kevin Hofland, Arthur Numan, Paul Bosvelt, Denny Landzaat, Mark van Bommel, Patrick Kluivert, Phillip Cocu, Edgar Davids, Giovanni van Bronckhorst, Boudewijn Zenden, Roy Makaay, Jerrel Hasselbaink, Ruud van Nistelrooy, Pierre van Hooijdonk en Marc Overmars.

Van deze selectie ontbraken: Jaap Stam, Kevin Hofland, Mark van Bommel, Phillip Cocu, Edgar Davids, Giovanni van Bronckhorst, Roy Makkaay, Ruud van Nistelrooy, Pierre van Hooijdonk en Marc Overmars bij de Amsterdam Arena.