Menu
Weetjes Ajax - ADO Den Haag

Weetjes Ajax - ADO Den Haag

Ajax neemt het zondag vanaf 12:30 uur op tegen ADO Den Haag. In aanloop naar het competitieduel in de Amsterdam ArenA zet Ajax.nl een aantal weetjes over ontmoetingen tussen Ajax en ADO Den Haag op een rij.

* Ajax speelt zondag voor de 37e keer thuis tegen ADO Den Haag. Van de vorige 36 duels werden er 29 gewonnen. Vijf keer werd het gelijk.

* In totaal scoorde Ajax niet minder dan 103 doelpunten. ADO wist het doel 31 keer te vinden.

* De hoogste overwinning van Ajax tegen ADO was op 21 maart 1982. Toen stond de eindstand van 9-1 op het scorebord.

* ADO won tot nu toe slechts tweemaal in Amsterdam. De laatste keer was op 27 augustus 1986.

* De huidige trainer van ADO, John van den Brom, maakte deel uit van het grote Ajax van Louis van Gaal. Van 1993 tot 1995 speelde hij 44 competitieduels in het roodwit.

* Rasmus Lindgren kan zondag zijn vijftigste competitiewedstrijd voor Ajax spelen.

* Luis Suarez zou tegen ADO een bijzondere mijlpaal kunnen bereiken. De club uit Den Haag is de enige uit de Eredivisie waartegen hij nog niet gescoord heeft.

* Vorig seizoen won Ajax met 3-0 van ADO Den Haag. Uitblinker in dat duel was Demy de Zeeuw met een assist en een doelpunt.

* In 1987 was Johnny Bosman de grote man in het duel tegen toen nog FC Den Haag.
Met een hattrick had hij een groot aandeel in de 4-2 overwinning.

* Bekende spelers die voor beide clubs uitkwamen, zijn: Alfons Groenendijk, Cedric van der Gun, Richard Knopper en Johnny Dusbaba.

* De meest kleurlijke speler met een verleden in zowel Den Haag en Amsterdam is ongetwijfeld Tscheu-la Ling. Hij ging in 1975 van de residentie naar de hoofdstad. Met zijn schaarbeweging groeide hij uit tot een ware publiekslieveling.

Tekst en foto: Ajax.nl