Menu
Weetjes Ajax - BV Veendam

Weetjes Ajax - BV Veendam

Ajax neemt het donderdag vanaf 18:45 uur op tegen BV Veendam. In aanloop naar het bekerduel in de Amsterdam ArenA zet Ajax.nl een aantal weetjes over ontmoetingen tussen Ajax en Veendam op een rij.

* Ajax en Veendam delen een korte historie. Op 17 maart 1966 stonden beide clubs voor het eerst tegenover elkaar. Ajax won de bekerwedstrijd in het Olympisch Stadion met 7-0.

* De 7-0 uit het seizoen 1965-1966 is niet de doelpuntrijkste Ajax-overwinning op Veendam. Op 21 juli 1983 wonnen de Amsterdammers een vriendschappelijke ontmoeting met liefst tien doelpunten verschil: 13-3.

* Ajax en Veendam staan donderdagavond voor de tiende keer tegenover elkaar. Van de negen eerdere ontmoetingen won Ajax er acht.

* In het seizoen 1985-1986 verloor Ajax een vriendschappelijk duel van de Veendammers. Het op neutraal terrein gespeelde duel eindigde in 1-2 voor de Noorderlingen.

* Ajax en Veendam speelden nog nooit gelijk tegen elkaar.

* Veendammer Michael de Leeuw werd onlangs uitgeroepen tot het grootste talent van het afgelopen seizoen in de Jupiler League. De aanvaller was vorig seizoen bovendien met 25 doelpunten topscorer in de Jupiler League.

* Mitch Apau speelt nu bij BV Veendam maar is afkomstig uit de jeugdopleiding van Ajax. Het laatste Ajax-elftal waarin de verdediger speelde was de A1.

* Veendam-doelman Peter van der Vlag is met zijn ruim 400 competitiewedstrijden de meest ervaren man bij de gasten. Van der Vlag keept al meer dan tien seizoenen in de eerste divisie.

* Voor Veendam-trainer Joop Gall is Ajax geen onbekende als tegenstander. Gall voetbalde als speler van FC Groningen vaak tegen Ajax. Hij was liefst drie verschillende periodes speler van de Groningse FC. Vooral tussen 1991-1992 en 1996-1997 was Gall een steunpilaar bij FC Groningen. Gall was daarbij ook in drie verschillende periodes speler van BV Veendam.

Tekst: Ajax.nl