Menu
Weetjes Ajax - De Graafschap

Weetjes Ajax - De Graafschap

Ajax neemt het deze vrijdag vanaf 20:45 uur op tegen De Graafschap. In aanloop naar het duel met de Superboeren zet Ajax.nl enkele weetjes op een rij.

* De Graafschap promoveerde aan het begin van het seizoen naar de Eredivisie. De club uit Doetinchem staat momenteel op de twaalfde plek in de competitie. De beste resultaten behaalde De Graafschap onder andere tegen Feyenoord (1-0), FC Utrecht (0-0) en AZ (2-1).

* Christian Eriksen speelt tegen De Graafschap zijn vijftigste officiële wedstrijd in het Ajax-shirt. De jonge Deen maakte op 17 januari 2010 zijn debuut tegen NAC Breda.

* De grootste uitslag ooit tegen De Graafschap werd in seizoen 1981-1982 behaald. Ajax won onder leiding van trainer Kurt Linder met 9-1 van de Superboeren. Gerald Vanenburg scoorde in dit duel twee keer.

Oud-Ajacied Luis Suarez maakte een hattrick in de uitwedstrijd tegen De Graafschap. Oud-Ajacied Luis Suarez maakte een hattrick in de uitwedstrijd tegen De Graafschap.

* Scheidsrechter Ben Haverkort fluit voor de derde keer op rij de competitiewedstrijd tussen Ajax en De Graafschap. De vorige twee edities won Ajax met 5-0 (uit) en 3-0 (thuis).

* Miralem Sulejmani heeft na de wedstrijd tegen De Graafschap honderd officiële wedstrijden achter zijn naam staan. De Servische aanvaller debuteerde op 30 augustus 2008 tegen Willem II.

* De uitwedstrijd tegen De Graafschap aan het begin van het seizoen won Ajax met 5-0. Onder toenmalige hoofdcoach Martin Jol maakte oud-Ajacied Luis Suarez een hattrick en scoorden Christian Eriksen en voormalig Ajax-speler Urby Emanuelson de overige doelpunten.

* Doelman Maarten Stekelenburg speelt tegen De Graafschap zijn 275e officiële wedstrijd voor Ajax. Hij maakte op 11 augustus 2002 tegen PSV zijn debuut.

* Ajax heeft slechts twee keer eerder in de historie verloren van de Superboeren. In de competitiejaren van 1973-1974 en 1975-1976 verzuimde Ajax te winnen in Doetinchem. In 1973 verloor het team onder leiding van Bob Haarms met 1-0. In 1976 verloor Ajax met 2-1. Wel werden de thuiswedstrijden in de twee seizoenen ruim gewonnen met 4-0 en 3-0.


Foto's: Louis van de Vuurst/Ajax.nl
Tekst: Ajax.nl