Menu
Weetjes Ajax - FC Groningen

Weetjes Ajax - FC Groningen

Ajax neemt het deze zondag vanaf 16:30 uur op tegen FC Groningen. In aanloop naar het competitieduel zet Ajax.nl enkele weetjes over Ajax - FC Groningen op een rij.

* Vorig seizoen won Ajax met 2-0 van FC Groningen. In eigen huis maakte Miralem Sulejmani de openingstreffer en verdubbelde Jan Vertonghen de score.

* Van de 103 ontmoetingen met FC Groningen heeft Ajax er 68 gewonnen, 20 gelijkgespeeld en 15 verloren.

* De uitwedstrijd tegen de Trots van het Noorden, eerder dit seizoen, verloor Ajax ongelukkig met 1-0. Het elftal van Frank de Boer kwam ook nog eens met tien man te staan nadat Gregory van der Wiel een rode kaart incasseerde.

* Het is de tweede keer dat Serdar Gözübüyük een Ajax-wedstrijd fluit. In november 2011 floot de scheidsrechter van Turkse komaf de eerste wedstrijd van Ajax. In Nijmegen won het elftal met prima cijfers van NEC (0-3).

Vorig seizoen won Ajax met 2-0 van FC Groningen. Vorig seizoen won Ajax met 2-0 van FC Groningen.

* Ajax - FC Groningen is compleet uitverkocht. Evenals de laatste thuiswedstrijd van het seizoen, tegen VVV-Venlo, zullen er meer dan 52.000 supporters aanwezig zijn.

* Lorenzo Ebecilio speelt, mits hij wordt opgesteld door De Boer, zondag zijn vijftigste officiële Ajax-wedstrijd. De buitenspeler debuteerde op 12 december 2010 in de uitwedstrijd tegen Vitesse (0-1).

* Op 6 januari 1974 won Ajax, onder meer door drie treffers van Johan Neeskens, thuis met 9-0 van FC Groningen. Het is de grootste zege op Groningen in de historie.

* FC Groningen won op 3 mei 1994 voor het laatst in Amsterdam. In de Meer werd het 0-2 door doelpunten van Harris Huizingh en Ronald Hamming. Sindsdien is Ajax thuis al vijftien wedstrijden ongeslagen tegen Groningen.

* Derk Boerrigter maakte tegen De Graafschap het honderdste officiële Ajax-doelpunt van het seizoen 2011-2012. Na het tweede doelpunt van Boerrigter en een treffer van Christian Eriksen staat de teller nu op 102.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees