Menu
Weetjes Ajax - FC Utrecht

Weetjes Ajax - FC Utrecht

Ajax neemt het deze zondag vanaf 12:30 uur op tegen FC Utrecht. In aanloop naar het duel zet Ajax.nl enkele weetjes over Ajax - FC Utrecht op een rij.

* Jan Vertonghen mist de wedstrijd tegen FC Utrecht. De centrumverdediger is geschorst vanwege een opgelopen gele kaart in het competitieduel met Feyenoord.

* FC Utrecht bezet de vijftiende plaats in de ranglijst met achttien punten uit negentien wedstrijden. Ajax staat op de vierde plek met 34 punten uit negentien wedstrijden.

* De eerste Ajax - FC Utrecht in de Eredivisie werd gespeeld op 13 december 1970. Ajax won die wedstrijd in de Meer met maar liefst 7-1.

* Ajax realiseerde op 24 oktober 1976 een recordscore tegen FC Utrecht. Het werd toen 7-0 voor de ploeg van Tomislav Ivic.

De uitwedstrijd tegen FC Utrecht verloor Ajax met 6-4. De uitwedstrijd tegen FC Utrecht verloor Ajax met 6-4.

* Ajax wacht nog steeds op de eerste overwinning in het nieuwe kalenderjaar. Feyenoord was vorige week met 4-2 te sterk en de week daarvoor speelde Ajax 1-1 gelijk met AZ.

* Ajax verloor in 2010 in eigen huis van FC Utrecht. De ontmoeting eindigde destijds in een 2-1 zege voor de bezoekers.

* De uitwedstrijd tegen FC Utrecht in november verloor Ajax met 6-4. De Ajacieden stapten na de spectaculaire en meest knotsgekke onderlinge ontmoeting ooit als verliezers van het veld.

* In het verleden speelden veel spelers zowel Ajax als FC Utrecht. Enkele bekende oud-Ajacieden die ook in Utrecht speelden: Rob Alflen, Jan Wouters, Jan van Halst, Michel Kreek, John van Loen, Rob Witschge en Rob de Wit.


Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Kom ook naar Ajax - FC Utrecht!