Menu
Weetjes Ajax - FC Utrecht

Weetjes Ajax - FC Utrecht

Ajax neemt het deze zondag vanaf 12:30 uur op tegen FC Utrecht. In aanloop naar het duel zet Ajax.nl enkele weetjes over Ajax - FC Utrecht op een rij.

* De eerste Ajax – FC Utrecht in de Eredivisie werd gespeeld op 13 december 1970. Ajax won die wedstrijd in de eigen Meer met maar liefst 7-1.

* Ajax realiseerde op 24 oktober 1976 een recordscore tegen FC Utrecht. Het werd toen 7-0 voor de ploeg van Tomislav Ivic.

* Ajax verloor in 2006 voor het laatst in eigen huis van FC Utrecht. De ontmoeting eindigde destijds in een 1-4 zege voor de bezoekers.

* In het verleden speelden veel spelers zowel Ajax als FC Utrecht. Enkele bekende oud-Ajacieden die ook in Utrecht speelden: Rob Alflen, Jan Wouters, Jan van Halst, Michel Kreek, John van Loen, Rob Witschge en Rob de Wit.

Enoh werd tijdens de vorige editie van Ajax - FC Utrecht uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd. Enoh werd tijdens de vorige editie van Ajax - FC Utrecht uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd.

* Vurnon Anita ontbreekt vandaag tegen FC Utrecht. De linksback van Ajax heeft een gekneusd kuitbeen overgehouden aan het Champions League-duel met AC Milan.

* Nana Asare is de enige afwezige bij FC Utrecht. De middenvelder heeft een scheurtje in zijn hamstring.

* Ajax als FC Utrecht kwamen afgelopen week allebei Europees in actie. Ajax speelde in de Champions League met 1-1 gelijk tegen AC Milan. Het Europa League-duel FC Utrecht - Liverpool eindigde in 0-0.

* Drie Ajacieden misten dit seizoen nog geen minuut in de Eredivisie. Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel en Siem de Jong hebben na zeven duels het maximale aantal van 630 speelminuten op hun naam staan.

* Vorig seizoen eindigde Ajax - FC Utrecht in een ruime zege voor Ajax. Op 28 februari 2010 werd het 4-0.

* FC Utrecht heeft dit seizoen al zijn uitduels in de Eredivisie verloren. Tegen Feyenoord, FC Groningen, FC Twente en AZ keerde de ploeg telkens met lege handen terug. De eerste drie thuisduels werden daarentegen allemaal gewonnen.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst