Menu
Weetjes Ajax - Heracles

Weetjes Ajax - Heracles

Ajax neemt het deze zondag vanaf 14:30 uur op tegen Heracles Almelo. In aanloop naar het duel zet Ajax.nl enkele weetjes over Ajax - Heracles op een rij.

* Heracles won slechts één van de 11 Eredivisieduels met Ajax in Amsterdam. Op 11 oktober 1964 won de ploeg uit Almelo met 1-4

* Uit en thuis heeft Ajax al 17 Eredivisieduels niet verloren van Heracles.

* Vorig seizoen won Ajax met 3-0 door doelpunten van Oleguer, Siem de Jong en Aras Özbiliz.

* In september was Ajax in Almelo met 3-2 te sterk voor Heracles. Nadat Willie Overtoom Heracles op voorsprong zette, kwam Ajax langszij door Siem de Jong (2x) en Miralem Sulejmani. Vlak voor tijd zette Glynor Plet de eindstand op het scorebord. Lorenzo Ebecilio kreeg in deze wedstrijd rood.

* In het seizoen 1985/1986 won Ajax beide Eredivisieduels met Heracles (7-0 thuis en 8-1 uit). Van de 15 Amsterdamse doelpunten werden er maar liefst 8 door Marco van Basten gemaakt.

* Ajax won zijn laatste 7 Eredivisieduels en kan voor het eerst 8 Eredivisieduels op rij winnen sinds april-augustus van vorig jaar.

* Ajax staat nu op 70 doelpunten in de Eredivisie en is daarmee nog maar 2 doelpunten verwijderd van het totaal van vorig seizoen.

* Siem de Jong maakte al 5 Eredivisiedoelpunten tegen Heracles. Tegen geen enkele club scoorde hij vaker in de Eredivisie.

* Heracles verloor dit Eredivisieseizoen al 8 van de 13 uitduels en 7 van de laatste 8.

* Kwame Quansah, die afgelopen zondag zijn 200ste Eredivisieduel speelde, kwam in het verleden uit voor Ajax. Voor die club viel hij 1 keer in tijdens een Eredivisieduel.

Tekst en foto: Ajax.nl