Menu
Weetjes Ajax - MVV

Weetjes Ajax - MVV

Ajax speelt woensdagavond tegen MVV in de derde ronde van de KNVB beker. Voorafgaand aan het duel in de ArenA een aantal feiten en weetjes over MVV en Ajax.

- MVV heeft zich vorige week versterkt met de 28-jarige Marco Ingrao. De Belgische middenvelder liep al een tijdje stage in de Geusselt.

- Ingrao speelde afgelopen weekend nog niet in de Limburgse derby tegen Fortuna Sittard. MVV won met 2-1. Daemen en Esajas scoorden voor de Maastrichtenaren.

- MVV begon de competitie met zeven minpunten. Dankzij de zege afgelopen weekend klom de ploeg van René Trost naar de 13e plaats in de Jupiler League.

- Ajax won de laatst gespeelde wedstrijd met 2-1 van Feyenoord. In Rotterdam scoorden Siem de Jong en Mounir el Hamdaoui. Ajax bezet de eerste plek in de Eredivisie, op twee punten van nummer twee PSV.

- Op 7 mei 2000 speelde Ajax voor het laatste tegen MVV. In de ArenA wonnen de Amsterdammers met 1-0, Cristian Chivu maakte het enige doelpunt.

- In het jaar 2000 degradeerde MVV naar de Eerste Divisie, nu Jupiler League geheten, waar het nog steeds in uitkomt.

- De grootste overwinning van Ajax op MVV dateert van 1997, toen won Ajax in Amsterdam met 7-0. Shota Arveladze scoorde drie keer, Michael Laudrup tweemaal. Bij MVV stond Kenneth Perez in de basis.

- MVV leed zijn grootste nederlaag in het nationale bekertoernooi tegen Ajax, in Amsterdam. In het seizoen 1997/1998 versloeg Ajax de Limburgers met 6-0.

- Bekende ex-Ajacieden die bij zowel Ajax als MVV onder contract hebben gestaan zijn Willy Brokamp, Barry Hulshoff, Kenneth Perez en Ole Tobiasen.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Pro Shots/Paul Röling