Menu
Weetjes Ajax - NAC

Weetjes Ajax - NAC

Ajax neemt het deze zaterdag vanaf 18:45 uur op tegen NAC Breda. In aanloop naar het duel zet Ajax.nl enkele weetjes over Ajax en de Bredase club op een rij.

* Ajax won de thuiswedstrijd tegen NAC in seizoen 2009-2010 met 6-0. De verhuurde Dario Cvitanich scoorde drie keer. Luis Suarez, Jan Vertonghen en ex-Ajacied Kennedy maakten de overige treffers.

* De 6-0 overwinning op NAC in seizoen 2009-2010 was tevens de 700ste thuiszege van Ajax in de Eredivisie.

* Voormalig Ajacied Marko Pantelic maakte in de wedstrijd tegen NAC zijn debuut voor Ajax. De Servische spits groeide vorig seizoen uit tot een publiekslieveling.

* Ajax speelde de uitwedstrijd tegen NAC op 17 januari 2010 een maand later dan gepland. Vanwege hevige sneeuwval werd het duel uitgesteld tot na de winterstop.

Marko Pantelic debuteerde vorig seizoen tegen NAC. Marko Pantelic debuteerde vorig seizoen tegen NAC.

* In seizoen 1972-1973 verloor Ajax de tweede ronde van de KNVB beker van NAC. De latere winnaar van het bekertoernooi versloeg Ajax na strafschoppen. De Bredase formatie won in dat jaar voor het eerst in de historie (en tot nu toe ook de enige keer) de ‘zilveren dennenappel’.

* Met sterspeler Antoon ‘Rat’ Verlegh in de gelederen kende NAC een glorieperiode in het voetbaljaar 1920-1921. In dat jaar won NAC voor de eerste en enige keer de landstitel.

* Het Rat Verlegh Stadion is vernoemd naar Antoon Verlegh. De speler van NAC en het Nederlands elftal werd geroemd om zijn behendigheid en haast sluwe spel. Vandaar dat ‘Mister NAC’ de bijnaam ‘Rat’ kreeg.

* Aan het begin van seizoen 1968-1969 won Ajax met 8-1 van NAC. Dit is de grootste uitslag ooit tegen de Brabanders. De thuiswedstrijd won Ajax ‘slechts’ met 2-0.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Gerard van Hees/Ajax.nl