Menu
Weetjes Ajax - PSV

Weetjes Ajax - PSV

Ajax neemt het deze zondag vanaf 16:30 uur op tegen PSV. In aanloop naar het duel zet Ajax.nl enkele weetjes over Ajax - PSV op een rij.

* Ajax en PSV ontmoetten elkaar al 55 keer in competitieverband in Amsterdam. Van die 55 keer, won Ajax 28 duels, 8 keer werd gelijkgespeeld en 19 keer won PSV.

* Ajax trof in die 55 keer 105 keer doel, PSV 77 maal.

* De uitwedstrijd van Ajax in Eindhoven werd op 18 september 2011 gespeeld. Het werd toen 2-2. Vorig seizoen eindigde Ajax – PSV zoals het begonnen was: 0-0.

* In 1964 (22 november) behaalde Ajax de grootste overwinning op PSV. Het werd toen 5-0 voor de Amsterdammers.

* Bij Ajax is Miralem Sulejmani de topscorer met 11 doelpunten. Bij PSV is Dries Mertens de topschutter met 18 treffers.

* Jan Vertonghen en Vurnon Anita staan bij Ajax op scherp. Theo Janssen is geschorst. PSV heeft vier spelers op scherp: Marcelo, Dries Mertens, Erik Pieters en Ola Toivonen. Stanislav Manolev en Zakaria Labyad komen terug van een schorsing.

De selectie van PSV aan het begin van het seizoen. Dus nog met Fred Rutten. De selectie van PSV aan het begin van het seizoen. Dus nog met Fred Rutten.

* Ajax staat momenteel tweede op de ranglijst met 52 punten uit 26 wedstrijden. PSV heeft slechts een puntje minder: 51.

* Als Ajax zondag niet verliest van PSV dan zijn zij 4 opeenvolgende thuisduels in de Eredivisie met PSV ongeslagen. Dat zou dan voor het eerst sinds 20 jaar zijn. Tussen oktober 1988 en januari 1992 wonnen de Amsterdammers 4 thuisduels op rij van PSV.

* Jan Vertonghen staat op 7 goals dit seizoen. Hij is daarmee de meest productieve Ajax-verdediger sinds Frank de Boer in 1994/1995 8 keer scoorde.

* Phillip Cocu zit voor de tweede maal als hoofdtrainer van PSV op de bank, nadat Fred Rutten de Eindhovense club verliet. Het wordt dus de eerste keer dat de trainers elkaar treffen als hoofdtrainer in de Eredivisie.

* Frank de Boer en Phillip Cocu stonden drie jaar geleden als coaches ook al tegenover elkaar. Beide trainers hadden toen de A1 van hun clubs onder hun hoede. Ajax A1 won met 3-0.

Bovenste foto: Archief Ajax