Menu
Weetjes Ajax - Real Madrid

Weetjes Ajax - Real Madrid

Ajax neemt het vanaf 20:45 uur op tegen Real Madrid. In aanloop naar het laatste groepsduel in de Champions League zet Ajax.nl een aantal weetjes over ontmoetingen tussen Ajax en de Koninklijke op een rij.

* Real Madrid stond twaalf keer in de finale van de Europa Cup voor landskampioenen/Champions League. Negen keer wonnen ze het toernooi om ‘de Cup met de grote oren’.

* De Koninklijke uit Madrid werd tot nu toe 31 keer landskampioen van Spanje. De laatste keer was in 2008. Afgelopen seizoen won Real Madrid voor de achttiende keer de nationale beker.

* Christiano Ronaldo kreeg onlangs zijn ESM Gouden Schoen uitgereikt. Hij is pas de tweede Madrid-speler in de historie die deze prijs ontving; Hugo Sanchez was de vorige in het seizoen 1989-1990.

* Ajax en Real Madrid staan woensdagavond voor de tiende keer tegenover elkaar op het hoogste Europese niveau. Ajax won vier keer, Real Madrid vier keer en een keer eindigde de wedstrijd in 1-1.

* In poule D heeft Real Madrid met 15 punten de volle buit uit vijf wedstrijden. De Madrilenen scoorden 16 keer en incasseerden alleen in de laatste thuiswedstrijd twee tegendoelpunten.

Edgar Davids in 1995 in actie tegen Real Madrid. Edgar Davids in 1995 in actie tegen Real Madrid.

* De zege twee weken terug op Dinamo Zagreb (6-2) was Madrids 250ste overwinning in een UEFA-competitie.

* Karim Benzema is de topschutter van Real Madrid in deze groepsfase met vier doelpunten.

* Ajax verloor de uitwedstrijd in Madrid met 3-0. Christiano Ronaldo, Kaká en Benzema waren de doelpuntenmakers.

* De vorige thuiswedstrijd tegen Real Madrid eindigde in een 4-0 nederlaag. In Amsterdam waren Karim Benzema, Álvaro Arbeloa en Christiano Ronaldo (2x) doeltreffend.

* Real Madrid boekte zijn grootste Europese uitzege op 24 september 1969 tegen Omonia Nicosia (0-8).

* De grootste nederlaag die Real Madrid incasseerde in Europa was tegen AC Milan. Tot twee keer toe in de historie verloren de Madrilenen met 5-0, de laatste keer in 1989.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst