Menu
Weetjes Ajax - VVV-Venlo

Weetjes Ajax - VVV-Venlo

Ajax neemt het woensdagavond vanaf 20:00 uur tegen VVV-Venlo op. In aanloop naar de kampioenswedstrijd zet Ajax.nl een aantal feiten en weetjes over eerder ontmoetingen met de Venlose Voetbal Vereniging op een rij.

* Op 28 november 1954 troffen Ajax en VVV elkaar voor het eerst in competitieverband in Amsterdam. Het duel in de Eerste Klasse D eindigde destijds in een 2-3 nederlaag voor Ajax.

* Tussen 1994 en 2007 speelde VVV niet in de Eredivisie. Tijdens die dertien jaar troffen Ajax en VVV elkaar niet in competitieverband.

* VVV-speler Michael Timisela heeft een verleden bij Ajax. De verdediger speelde in het seizoen 2005-2006 vier duels in het eerste elftal. Tegen Heracles Almelo maakte hij in 2006 zijn enige doelpunt als Ajacied.

* Eerder dit seizoen eindigde VVV - Ajax in 2-2. Theo Janssen en Kolbeinn Sigthórsson maakten in de tweede helft een 2-0 achterstand goed in De Koel.

* Vorig seizoen eindige Ajax - VVV in een nipte 1-0 zege. In de Amsterdam ArenA won Ajax met 1-0 dankzij een vroege goal van Mounir El Hamdaoui.

Derk Boerrigter zet een sprint aan tijdens de uitwedstrijd tegen VVV eerder dit seizoen. Derk Boerrigter zet een sprint aan tijdens de uitwedstrijd tegen VVV eerder dit seizoen.

* VVV is in 1903 opgericht en kent een rijke historie. In 1954 stapte de club uit Venlo als een van de eerste clubs in het betaald voetbal.

* Na deze 33ste speelronde volgt voor Ajax dit seizoen nog één competitiewedstrijd. Zondag speelt het team van Frank de Boer in Gelredome tegen Vitesse.

* Na de wedstrijd brengt de selectie van Ajax een bezoek aan het AEGON Champ Camp op het veld van de ArenA. Traditiegetrouw kamperen kinderen daags na de laatste thuiswedstrijd op het heilige gras van het stadion.

* Zowel Ajax-trainer Frank de Boer als VVV-coach Ton Lokhoff hebben een verleden als profvoetballer. Lokhoff speelde jarenlang voor NAC Breda en kwam verder uit voor PSV, Feyenoord en Nimes Olympique.

* Ajax heeft vanavond aan een punt genoeg om de 31ste landstitel uit de historie te veroveren.

* Ga na afloop van de wedstrijd naar Ajax.nl voor verslagen en andere berichten over de wedstrijd van vanavond. Bekijk ook de samenvatting en reacties op Ajax TV.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst