Menu
Weg naar Kroatisch team ligt open voor Cvitanich

Weg naar Kroatisch team ligt open voor Cvitanich

Niets staat Dario Cvitanich nog in de weg om voor het nationale voetbalelftal van Kroatië uit te komen. De Ajax-spits uit Argentinië heeft zijn nieuwe paspoort inmiddels binnen.

Dario Cvitanich in actie tegen Arsenal. De Kroatische bondscoach Slaven Bilic was in de ArenA aanwezig om zijn nieuwe landgenoot in actie te zien. Dario Cvitanich in actie tegen Arsenal. De Kroatische bondscoach Slaven Bilic was in de ArenA aanwezig om zijn nieuwe landgenoot in actie te zien.

Cvitanich is sinds 4 augustus officieel staatsburger van Kroatië. Zijn paspoort kon hij een paar dagen later ophalen in Den Haag. ,,De opa van mijn vader kwam uit Kroatië”, zegt hij over zijn Slavische roots. ,,Daarom maakte ik aanspraak op een Kroatisch paspoort.” De 24-jarige voetballer blijft overigens ook Argentijn. ,,Ja, dat is het land waar ik geboren ben en waar ik, tot ik naar Amsterdam kwam, altijd heb gewoond. Ik heb nu twee nationaliteiten.”

Maar zijn voetbalnationaliteit wordt de Kroatische. Dat kan omdat hij nooit een A-interland heeft gespeeld voor Argentinië. De Kroatische bondscoach Slaven Bilic heeft hem afgelopen weekeinde aan het werk gezien. ,,Bilic was aanwezig bij het Amsterdam Tournament”, vertelt de aanvaller. ,,Hij heeft vrijdag de wedstrijd tegen Arsenal gezien en een dag later hebben we elkaar gesproken. Er is zeker toekomst voor mij in het elftal, maar we hebben afgesproken dat we het rustig aan gaan doen. Kroatië speelt in september twee belangrijke WK-kwalificatiewedstrijden tegen Kazachstan en Engeland, waar heel veel druk op staat. Daar ben ik niet nog niet bij, maar daarna word ik wellicht wel bij de selectie gehaald. Het belangrijkste is nu dat ik het goed ga doen bij Ajax, dan komt de rest vanzelf."