Menu
Weinig Ajax-inbreng bij winnende Oranje Leeuwinnen

Weinig Ajax-inbreng bij winnende Oranje Leeuwinnen

Zonder Ajacieden in de basis heeft het Nederlands vrouwenelftal vrijdagavond ruim gewonnen. In Belfast wonnen de Oranje Leeuwinnen met 0-5 van Noord-Ierland. Bij een 0-3-voorsprong kwam Desiree van Lunteren binnen de lijnen.

Geen Liza van der Most, zij was ziek, en ook geen Stefanie van der Gragt bij het Nederlands elftal. Lize Kop, Merel van Dongen en Kelly Zeeman kwamen eveneens niet in actie. Maar desalniettemin bleef Oranje ook in het 6e kwalificatieduel ongeslagen. Met 16 punten uit 6 wedstrijden staan de Nederlandse vrouwen fier aan kop van hun poule.

Stefanie van der Gragt heeft afgelopen week lichte liesklachten gehad en zal daarom niet starten. Ze zit wel bij de selectie.

— OranjeLeeuwinnen (@oranjevrouwen) 8 juni 2018

Na 37 minuten opende Oranje de score via Lineth Beerensteyn. Daarbij bleef het lange tijd, maar na iets meer dan een uur verdubbelde Daniëlle van de Donk de marge, 0-2 en was het hek van de dam. Binnen een kwartier liep de ploeg van bondscoach Wisman uit naar 0-4 dankzij Shanice van der Sanden en Sherida Spitse.

72. Nog een wissel bij Oranje. Desiree van Lunteren vervangt Shanice van de Sanden. #NIRNED pic.twitter.com/P0sQgNRAGs

— OranjeLeeuwinnen (@oranjevrouwen) 8 juni 2018

In de laatste minuten vond ook Jackie Groenen nog het net waardoor deze horde op weg naar het WK eenvoudig was genomen. Komende dinsdag staat de wedstrijd tegen het in deze poule nog puntloze Slowakije op het programma. Plaats van handelen is Heerenveen.

Tekst: Ajax.nl
Archiefbeeld: Ajax.nl/Jasper Ruhé