Menu
Welke Ajacieden komen er in actie?

Welke Ajacieden komen er in actie?

Verschillende Ajacieden komen dit weekend en begin volgende week met hun nationale team in actie. Gregory van der Wiel speelt met Oranje de dubbel EK-kwalificatiewedstrijd tegen Hongarije. Ook Jan Vertonghen, Miralem Sulejmani en Christian Eriksen spelen interlands op weg naar EURO 2012. Hyun Jun Suk en Eyong Enoh komen buiten Europa in actie. Daley Blind en Lorenzo Ebecilio spelen met Jong Oranje.

Gregory van der Wiel speelt vrijdagavond met Oranje in het Ferenc Puskás Stadion de kwalificatiewedstrijd tegen Hongarije. Het duel tussen koploper Nederland en nummer 2 Hongarije begint om 20:30 uur in Budapest. Dinsdagavond treffen beide landen elkaar opnieuw in groep E. De return wordt voor Van der Wiel die avond op vertrouwde grond afgewerkt. Vanaf 20:30 uur kan Nederland in de Amsterdam ArenA een goede stap op weg naar EURO 2012 zetten.

Daley Blind en Lorenzo Ebecilio behoren tot de selectie van Jong Oranje. Het nationale beloftenelftal van bondscoach Cor Pot oefent vrijdagavond tegen de leeftijdsgenoten van Duitsland. De oefeninterland begint om 18:00 uur in het stadion van Fortuna Sittard.

Ook Christian Eriksen staat met Denemarken voor een belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd. Zaterdagavond speelt hij met zijn land in en tegen Noorwegen. Het duel staat onder leiding van de Italiaanse scheidsrechter Rocchi. De scheidsrechter is een oude bekende van Eriksen. Eerder dit seizoen trof hij de arbiter ook al bij Anderlecht - Ajax. Dinsdagavond speelt Denemarken in de Slowaakse stad Trnava een oefeninterland tegen Slowakije.

België heeft in aanloop naar het kwalificatieduel met Oostenrijk een domper te verwerken gekregen. Toby Alderweireld haakte tijdens de training van de Rode Duivels af met een spierscheuring in zijn bovenbeen. Hij mist daardoor vrijdagavond in ieder geval de uitwedstrijd tegen Oostenrijk. Jan Vertonghen is daar als enige Ajacied wel bij. Dinsdagavond speelt België opnieuw een kwalificatieduel. Azerbeidzjan is dan in Brussel de tegenstander. Het is nog onduidelijk of Alderweireld dat duel haalt. Zo niet, dan meldt de centrale verdediger zich weer bij Ajax.

Kameroener Eyong Enoh bereidt zich voor op een kwalificatiewedstrijd tegen Senegal. Het duel op zaterdag maakt onderdeel uit de kwalificatiereeks op weg de Africa Cup 2012.

Miralem Sulejmani werkt met Servië een tweeluik in de EK-kwalificatiereeks af. Vrijdagavond speelt Servië in Belgrado tegen Noord-Ierland. Dinsdagavond neemt de nationale ploeg van Servië het in de Estse hoofdstad Talinn op tegen Esland.

Hyun-Jun Suk heeft een uitnodiging voor De Koreaanse ploeg ontvangen. Zondag neemt hij het in zijn geboorteland op tegen de leeftijdsgenoten van China.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst