Menu
Welke internationals komen er in actie?

Welke internationals komen er in actie?

Naast de overvolle schema’s van de clubteams hebben ook de nationale teams genoeg te doen tijdens de eerste maanden van het nieuwe jaar. Woensdagavond staan de eerste interlands van 2011 op programma. Welke Ajacieden komen er in actie? Ajax.nl zet alles op een rijtje.

Maarten Stekelenburg en Gregory van der Wiel spelen woensdagavond met Oranje een oefeninterland tegen Oostenrijk. Demy de Zeeuw, normaal gesproken vaste Oranjeklant, ontbreekt in Eindhoven. De middenvelder van Ajax is na goed overleg in Amsterdam gebleven om van zijn fysieke ongemakken te herstellen. Oranje bereidt zich middels het oefenduel met Oostenrijk voor op de dubbele confrontatie met Hongarije die eind maart op het programma staat. Via die twee EK-kwalificatieduels gaat Nederland proberen een stuk dichterbij kwalificatie voor EURO2012 te komen. Nederland - Oostenrijk begint om 20:45 uur in het Philips Stadion.

Daley Blind en debutant Lorenzo Ebecilio vertegenwoordigen Ajax in de selectie van Jong Oranje. De Nederlandse beloften spelen woensdagavond om 18:00 uur tegen de leeftijdsgenoten uit Tsjechië. In tegenstelling tot Jong Oranje gaan de Tsjechen dit jaar wel naar het EK U-21. De oefeninterland in Waalwijk is voor Jong Oranje dan ook niets meer of minder dan een mooie testcase. En wellicht het debuut van Ebecilio.

Net als Nederland bereidt ook België zich voor op twee belangrijke kwalificatieduels die eind maart op het programma staan. In aanloop naar de interlands tegen Oostenrijk en Azerbeidzjan oefenen de Rode Duivels in Gent tegen Finland. Jan Vertonghen en Toby Alderweireld zijn namens Ajax van de partij bij de Belgen. België - Finland begint om 20:45 uur.

Christian Eriksen speelt met Denemarken een oefeninterland tegen Engeland. De testcase met de Engelsen vormt voor Denemarken een mooie generale op weg naar de kwalificatie-interland tegen Noorwegen, eind maart. De aftrap in Kopenhagen is om 20:45 uur.

Ook Eyong Enoh speelt woensdagavond een oefeninterland met Kameroen. De middenvelder van Ajax neemt het met zijn land tegen Macedonië op. De oefeninterland begint om 20:45 uur in de Macedonische hoofdstad Skopje.

Het nationale team van Servië bereidt zich voor op de kwalificatieinterlands tegen Noord-Ierland en Estland. Woensdagavond neemt Servië het in Tel Aviv op tegen Israël. Ajacied Miralem Sulejmani heeft van de Servische bondscoach een uitnodiging voor deze interland ontvangen. De wedstrijd begint om 20:45 uur.

Henri Toivomaki speelt met Jong Finland tegen Jong Estland. De Finse verdediger van Jong Ajax komt woensdagmiddag vanaf 13:30 uur in actie in zijn geboorteland.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst