Menu
Welke internationals komen in actie?

Welke internationals komen in actie?

Vrijdag, zaterdag en dinsdag komen er de nodige Ajacieden in actie met hun nationale elftal. Het Nederlands elftal telt vier spelers van Ajax. Ook de interlands van Denemarken, België, Zuid-Korea, Kameroen en Finland hebben een Ajax-tintje.

Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel, Demy de Zeeuw en Vurnon Anita zijn met Oranje in San Marino. Vrijdagavond start het Nederlands elftal daar de kwalificatiecampagne op weg naar het EK 2012 in Oekraïne en Polen. Dinsdag staat het tweede EK-kwalificatieduel gepland. In De Kuip treft Nederland het nationale team van Finland, met daarin de illustere ex-Ajacied Jari Litmanen én Ajax’ kersverse aanwinst Teemu Tainio.

Christian Eriksen is door de Deense bondscoach Morten Olsen opgeroepen voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen IJsland. Dinsdagavond nemen de Denen het in eigen land op tegen IJsland.

Ajax’ Belgische centrale verdedigingsduo werkt met de nationale ploeg een dubbel af. Vrijdagavond spelen Toby Alderweireld en Jan Vertonghen in eigen land tegen Duitsland. Dinsdagavond volgt het tweede EK-kwalificatieduel in en tegen het Turkije van bondscoach Guus Hiddink.

Hyun Jun Suk speelt dinsdag in zijn geboorteland Zuid-Korea met de nationale A-selectie tegen Iran. De vriendschappelijke interland in Azië heeft dankzij de selectie van Suk ook een Ajax-tintje.

Eyong Enoh speelt zaterdag met Kameroen een kwalificatieduel op weg naar de Afrika Cup 2012. De middenvelder van Ajax reist met zijn nationale elftal af naar Mauritius.

Miralem Sulejmani is opgeroepen voor Jong Servië. De Servische Beloften spelen zaterdag voor eigen publiek in Kragujevac een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Kroatië. Dinsdag wacht de ontmoeting met de leeftijdgenoten van Cyprus. De uitwedstrijd wordt gespeeld in Famagusta.

Ook Mounir El Hamdaoui is geselecteerd voor zijn nationale selectie. De Marokkaanse Ajacied krijgt zaterdag mogelijk voor eigen publiek speelminuten in de komende kwalificatiewedstrijd tegen de Centraal-Afrikaanse Republiek. De Marokkanen starten tegen de Centraal-Afrikaanse Republiek met hun kwalificatiereeks voor de Africa Cup van 2012.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst