Menu
Welkom Martin Jol!

Welkom Martin Jol!

Martin Jol is aangekomen in de Amsterdam ArenA. Vandaag zal de 53-jarige oefenmeester gepresenteerd worden als de nieuwe trainer van Ajax. De persconferentie vindt om 16.00 uur plaats in de thuishaven van Ajax.

Jol tekent bij Ajax een contract van drie seizoenen. Naast het hoofdtrainerschap zal Jol zich bezighouden met het aan- en verkoopbeleid, de scouting en de jeugdopleiding van Ajax. De eerste indruk van Jol is heel goed. ,,Ik ben hier vaker geweest. Ajax geeft mij een heel goed gevoel.’’

De Hagenaar komt over van Hamburger SV, waar hij sinds het begin van het afgelopen seizoen de scepter zwaaide. Jol streed met de Duitse club lang mee om de landstitel. HSV eindigde uiteindelijk op een respectabele vijfde plaats in de Bundesliga, die recht geeft op Europees voetbal. In de UEFA Cup bereikte Jol met HSV de halve finales. Landgenoot Werder Bremen was een maatje te sterk voor het team van Jol, waardoor de Noord-Duitsers werden uitgeschakeld.

,,Met pijn in mijn hart ben ik weggegaan bij HSV, maar toen Ajax mij vroeg als nieuwe hoofdtrainer heb ik er over nagedacht. Ajax is een grote club in Nederland. Het Ajax-gevoel is gewoon prachtig.’’

Jol was verder actief als succesvolle trainer bij Tottenham Hotspur, RKC Waalwijk en Roda JC.

Bekijk nu op Ajax TV de aankomst en eerste reactie van Martin Jol

Martin Jol komt aan in de Amsterdam ArenA. Martin Jol komt aan in de Amsterdam ArenA.
De Haagse oefenmeester wordt om 16.00 uur gepresenteerd. De Haagse oefenmeester wordt om 16.00 uur gepresenteerd.
De nieuwe hoofdtrainer stond na zijn aankomst in de ArenA ook Ajax TV als eerste te woord. De nieuwe hoofdtrainer stond na zijn aankomst in de ArenA ook Ajax TV als eerste te woord.