Menu

Wenger: Ook Arsenal is jong en talentvol

Daags voor de tweede confrontatie van Arsenal met Ajax in de Champions League, belegde Arsenal een persconferentie in het Holliday Inn, niet ver van het stadion. Arsenal-trainer Arsene Wenger wilde nog niets kwijt over de strijdwijze van de Engelsen. Wel benadrukte hij dat Ajax een ploeg is met veel potentie en veel talent.

De dag na het gelijkspel van Ajax en Arsenal vorige week stond in alle kranten dat Wenger onder de indruk was van de jonge Ajacieden. Zelf had hij geen commentaar gegeven wegens een virusinfectie die zijn stembanden had aangetast. In Amsterdam vertelde de Franse coach dat hij niet verrast en niet geschrokken was van het spel van de Amsterdammers. Wenger: ,,Ik was niet zo verrast en onder de indruk als veel mensen dachten. Om in de tweede ronde van de Champions League te spelen moet je wel kwaliteiten hebben, daar kom je niet zomaar. Ajax heeft tenslotte wel eens eerder de Champions League gewonnen, Arsenal nog nooit. We hebben geen enkele reden om Ajax met arrogantie te benaderen. Dinsdag stonden gewoon twee goede teams tegenover elkaar.”

,,Daarnaast staat Ajax bekend om de voetbalopleiding”, vervolgde de coach. ,,Alles in die opleiding is gericht op voetbal, waaronder bijvoorbeeld de passing. De spelers zijn erg wendbaar. Daarom heeft Ajax altijd een talentvol team. Ik weet niet of je het al kunt vergelijken met het team van een paar jaar terug, maar ze hebben zeker potentie.”

Voor het duel van woensdagavond gaat Wenger, net als Koeman eerder op de dag vertelde, uit van de krachten van zijn eigen team. Hij heeft zijn spelers net zo voorbereid op het komend duel als een week geleden. Alleen trainde hij niet, zoals gebruikelijk, een dag voor de wedstrijd in het stadion. ,,We zijn Engels, we doen dingen graag op onze manier”, grapte Wenger. ,,Maar we trainden niet in de Arena omdat het ons niet helpt aan de overwinning”, lichtte hij toe. ,,We hebben hier wel eens eerder gespeeld, dus we kennen het veld al. Daarnaast maak ik me ook zorgen om de kwaliteit van het veld. Dat we er niet op getraind hebben, is alleen maar goed voor het gras.”

Ook de ´manager´ van Arsenal was inmiddels ter ore gekomen dat Mido weer was toegevoegd aan de selectie van de Amsterdammers. ,,Dat maakt mij niet uit”, reageerde Wenger desgevraagd. ,,Wij berekenen en speculeren niet op wat Ajax zal gaan doen. Of ze nu met een, twee of drie spitsen gaan spelen, is niet belangrijk voor ons. Wij hebben een goed team, het is zelfs goed genoeg om de Champions League te winnen. Ons team is de laatste jaren enorm verjongd. Eigenlijk is Martin nog een van de weinigen, die is overgebleven van het team van enkele jaren geleden”, zei hij wijzend op zijn buurman. ,,De laatste jaren hebben we een enorme stap gemaakt op het internationale podium. Dat moeten we laten zien.”

Martin Keown zat ontspannen naast zijn trainer. De Engelsman was er in Londen niet bij vanwege een blessure, maar de verwachting is dat hij woensdagavond weer in het veld zal staan. Hij onderstreepte de woorden van zijn trainer: ,,Ajax hield zich vorige week aan zijn opdracht en deed dat heel goed. Het team waarin ik nu speel is echter gegroeid de laatste jaren. We hebben veel ervaring opgedaan in de Champions League. Ook wij hebben veel jonge spelers die succesvol willen zijn. Morgen moeten we er weer staan”, aldus Keown.