Menu
Werder Bremen sparringpartner Ajax

Werder Bremen sparringpartner Ajax

In de reeks oefenduels in aanloop naar het nieuwe seizoen speelt Ajax op vrijdag 19 juli tegen Werder Bremen. Het duel begint om 20:15 uur in de MEP Arena in het Duitse Meppen.

Ajax speelde zes jaar geleden voor het laatst tegen Werder Bremen, afgelopen seizoen de nummer 14 van de Bundesliga. In februari 2007 was de Duitse club tegenstander in de UEFA Cup. Ajax verloor het eerste duel in Duitsland met 3-0. In eigen huis maakten de Amsterdammers onder leiding van trainer Henk ten Cate die uitslag bijna nog goed. Toen won Ajax met 3-1 dankzij goals van Leonardo, Huntelaar en Babel.

In de selectie van Werder Bremen speelden afgelopen voetbaljaargang de Nederlander Eljero Elia en de voormalige Twente-voetballer Marko Arnautovic. Ajacieden die in het verleden voor Werder Bremen speelden, zijn Markus Rosenberg en Petri Pasanen. Beiden zijn daar echter niet meer in dienst. Aad de Mos was in 1995-1996 trainer van deze oefenpartner van Ajax. De Hagenaar trainde Ajax begin jaren tachtig.

Het oefenduel met Weder Bremen is de derde wedstrijd die tot op heden bekend is. Ajax opent de reeks oefenduels op 29 juni bij SDC Putten. Vervolgens staat op 6 juli de confrontatie met Dynamo Dresden op het programma.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst